Захарова шокиращо: Украйна строи концлагери до границата с Русия! Жител на Суджа: Наемниците ни избиваха „като хлебарки“

Мария Захарова

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова изнесе шокираща информация, че Русия разполага с преки доказателства, че Украйна създава концентрационни лагери в руския пограничен район.

Изказването си по темата тя направи пред медиите днес, 20 септември, по време на провеждащия се IV Евразийски женски форум. За това пише сайтът Известия.

Тя добави, че руските правоохранителни органи продължават да получават информация за редица случаи, в които мирни граждани принудително са били извеждани от Курска област, които не са успели да избягат или да бъдат евакуирани след военното нахлуване на ВСУ в руската територия.

„Това, между другото, ще напомня, е типична практика на германските фашистки окупатори“, каза пред медиите Мария Захарова.

Говорителката на външното руско министерство се позова на информация на Руския червен кръст за съществуването на концентрационни лагери, събрани въз основа на свидетелски показания.

Днес руският сайт Аргументи и факти, позовавайки се на публикация на РИА Новости пише, че

в първите дни от нахлуването на украинската армия в Курска област са избити много цивилни; френски, грузински и полски наемници са били особено усърдни в избиването на мирното население „като хлебарки“.

Медиите цитират разказ на Владимир Малцев, който е жител на руския град Суджа в Курска област, който допълва, че е имал късмет, че е успял да избяга със семейството си, защото по пътищата са стреляли снайперисти и танкове по мирните граждани, които са бързали да се евакуират.

Руският гражданин разказва още, че украинските войници са предупредили местните жители да си тръгнат, защото, ако не го направят, чуждите наемници нямало да оставят никого жив.

Сайтът Известия припомня днес изказване на Родион Мирошник, който е назначен за посланик към руското външно министерство, имащ за цел да отговаря за престъпленията на Киев към руските граждани.

Още на 12 септември той е потвърдил, че Украйна вече е създала концентрационни лагери, в които вкарват руснаците от Курска област, които не са успели да избягат от родните си места навътре в територията на Русия.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!