Politico: От кралица до императрица. Урсула заграби властта в ЕК и показа кой ще е шеф на ЕС!

„От кралица до императрица“, с това заглавие Politico описва в обзорна статия, как шефката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заграбва все повече и повече власт, и че в момента влиянието ѝ е по-голямо от всякога.

С представянето на нейния екип в следващата Европейска комисия, германката едновременно е затворила устата на съмняващите се и е демонстрирала безапелационно, кой в действителност ще управлява Брюксел.

Фото: Reuters

 Урсула фон дер Лайен

С представянето на 26-е еврокомисари, Урсула е показала, че ще има неограничен контрол върху политиката в Еворпейския съюз, добавя изданието.

Статията дава да се разбере, че германката е успяла през последните месеци да си разчисти сметките с всички критици и тези, които се съмняват в качествата ѝ. От предния ѝ екип не е останал нито един от тях.

„Вече ги няма големи личности като Тиери Бретон от Франция и Франс Тимерманс от Холандия.“

Politico припомня, че Урсула ясно е показала, че взима еднолични решения по време на пандемията от Коронавирус и войната в Украйна, изключвайки мнението на другите лидери в ЕС.

„В резултат на това тя получава прозвището Кралица Урсула в Брюксел“, припомня Politico.

Изданието допълва, че преди да обяви кандидатите за еврокомисари германката е отказала да каже на европарламента, с кого е обсъждала и одобрявала имената им. Напротив, врътнала се и си тръгнала от срещата с шефовете на европарламента, а после те я били обвинили, че не ги уважавала.

Медията пише още, че сред еврокомисарите Урсула се е обградила от лоялисти „кучетата пазачи“, които имали за задача да държат новите си колеги под контрол.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!