Захарова се присмя на избор на Урсула и коментира „диктатурата в САЩ“

Диктатурата в САЩ вече е настъпила и въпросът е дали тя ще бъде разрушителна, или страната ще успее да се върне към „нормалността“. Това е обяснила говорителката на външното министерство на Руската федерация Мария Захарова. Изказването си тя е направила пред представители на медиите в кулоарите на IV Евразийски форум на жените.

Захарова е припомнила думите на милиардера Илон Мъск, че ако се стигне до „грешен“ резултат от изборите, то тогава ще настъпи диктатура в Америка.

Илон Мъск, главен изпълнителен директор на „Тесла“, xAI и Х (Twitter) и Starlink

КритичноБГ припомня, че през последните поне две години, собственикът на социалната мрежа Х, на Тесла и редица други големи предприятия се самоопределя като републиканец. Той често критикува и настоящия президент Джо Байдън и избраната от Демократическата партия за битката за следващ държавен глава Камала Харис.

„Илон Мъск заяви, че ако изборите [в САЩ] се проведат с грешен резултат, то в САЩ ще настъпи диктатура. Това е неговата гледна точка“, категорична е Захарова.

Тя обаче допълни, че диктатурата вече е настъпила в САЩ. За нея въпросът е в степента на разрухата, която ще последва от това:

„Дали това ще бъде абсолютно разрушително за Съединените щати, или те все пак ще се опитат да се преборят за връщането си към нормалността“, поясни говорителката на външното руско министерство.

Урсула фон дер Лайен

Освен това Захарова коментира и изказването на Урсула фон дер Лайен вчера, 17 септември, че естонската премиерка Кая Калас ще поеме ресора на върховен представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност на 1 ноември.

По думите ѝ Европейският съюз е доказал, че назначава на най-високите си постове, най-лошите възможни кандидати.

„Западът избира непрофесионални хора <…> или неморални хора за високи постове“, коментира Захарова.

Преди време, по думите ѝ, са издигани на ръководни позиции, най-добрите и доказани кандидати. Сега обаче, Западът прави точно обратното, назначавайки хора „с недостатъци“.

Кая Калас, министър-председател на Естония

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!