И влакове пълни с боеприпаси са избухнали в Торопец. Прозорците в града са избити от ударната вълна. ВИДЕО

Освен, че са взривени едни от големите руски складове с боеприпаси от ВСУ в град Торопец с дрон, както вече ви информира КритичноБГ, е голяма вероятността да са избухнали и товарни влакове също с боеприпаси, които тъкмо са били пристигнали за разтоварване. За това пишат администраторите на канала в Telegram „MilitaryMaps“.

До разтоварване в защитените складови помещения обаче така и не се е стигнало, защото е последвал ударът с дрон, който взриви и складовете и влаковете с боеприпаси. Твърди се, че близо 30 000 тона боеприпаси са се взривили при атаката.

Припомняме, че детонацията предизвика близо 10 сеизмични труса около 3 по скалата на Рихтер в целия район. Прозорците на къщите на отдалечения на километри град Торопец за изпочупени, а някои са избити от пантите, заради мощната ударна вълна, която е ударила населеното място. 

По информация на информационния източник, Украйна е избрала точния момент за удар, след като е била подпомогната с логистика от съюзниците ѝ от НАТО. По-конкретно става дума за сателитни данни от разузнавателни спътници, които са изпратени на Киев.

„НАТО взе пряко участие в атаката на арсеналите в Торопец, като избра най-подходящия момент за атака (да кажем, че пристигнаха влакове с боеприпаси и просто нямаха време да ги претоварят в защитени убежища, което НАТО добре знае. чрез шпионски сателити), твърдят администраторите на канала в Telegram „MilitaryMaps“.

До преди час големите руски медии пишеха доста общо за инцидента и твърдяха, че ставало дума за пожар, причинен от „паднали отломки“ от дрон. Вече се появяват новини за огромния мащаб на поразените складове.

Към този момент става ясно, че близо 20 граждани са получили наранявания в резултат на атаката на ВСУ срещу складовете на Торопец, включително три деца.

Торопец вече е в голяма степен  евакуиран, като хората се разпределят в близките селища Западна Двина и Старая Торопа, разположени южно от града. Входът на Торопец е блокиран.

Взривовете в складовете не утихват и към този момент

ВСУ удариха един от големите руски складове за боеприпаси. Димът е засечен от космоса, а взривът предизвика сеизмични трусове. ВИДЕО

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!