ВСУ удариха един от големите руски складове за боеприпаси. Димът е засечен от космоса, а взривът предизвика сеизмични трусове. ВИДЕО

Украинците са успели да взривят едни от най-големите руски военни складове с боеприпаси в град Торопец в Тверска област. Това пишат местни издания. Според официалната информация обаче, пожарът и последвалите внушителни взривове били причинени от падането на отломки от дрон, което звучи неубедително.

Според Pronews, димът от поразените складове се виждал дори в космоса и е бил засечен от сателитите на NASA.

 

Руският разследващ телеграм канал „Рибар“ пише, че през изминалата нощ, украински формирования са нанесли масиран удар с БЛА по различни обекти на руска територия. Противовъздушната отбрана работи в Брянска, Курска, Орловска и Смоленска област. Една от целите обаче е бил арсенал в град Торопец в Тверска област.

„Въпреки официалните твърдения за пожар в резултат на „падащи отломки“, това очевидно не е така. В района е обявена частична евакуация, а населението е изведено в Западна Двина“, допълва информационният източник.

Преди час в различни руски сайтове вече се появи информация, че жителите на Торопец бягат към съседни населени места, заради преживения ужас през нощта и опасения, че може да следват още взривове.

Рибар информира още, че последвалите експлозии в складовете от удара на безпилотника са били толкова мощни, че сеизмичните датчици за района са засекли няколко земни труса, макар и слаби. Първият е бил регистриран в 3:56 ч. и е бил с магнитуд 2,8 по скалата на Рихтер. После са последвали още седем труса от 2 до 2,8 по скалата на Рихтер.

След последвалите взривове на складовете се е разнесъл оглушителен тътен на километри., последван от ударна вълна. Взриовете продължават и към този час.

 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!