Урсула запъти ЕС в космоса. Мисли и да го разширява

Урсула

Днес председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която бе преизбрана на поста, представи новия състав на службата си в лицето на еврокомисарите.

За разлика от преди, този път немкинята заяви, че ще има два нови ресора. Първият е… „Отбрана и космос“.

Досега подобен ресор не е съществувал. За негов еврокомисар тя предложи Андриус ​​Кубилюс от Литва.

Освен това ще има и още един нов ресор, който буди не по-малко изумление за размаха на амбициите на Урсула: „Разширяване на Европейския съюз“.

Излишно е да коментираме, че може да се наложи същият да бъде преформатиран на „Свиване на Европейския съюз“, или направо в „Разпадане на ЕС“, на фона на пагубната политика на Урсула и свитата ѝ през последния ѝ мандат. Вторият ресор има вероятност да бъде оглавен от Марта Кос от Словения.

Българката Екатерина Захариева поема ресор стартъпи, изследователска дейност и иновации.

Европа, ЕСЗа съжаление е много вероятно Захариева да няма много работа, защото през последните години Европейският съюз не смята за особено необходимо да инвестира в иновации и изследователска дейност. В този смисъл г-жа Захариева не е изключено да се окаже с твърде много свободно време и дни изпълнени с убийствена скука в Брюксел.

КритичноБГ припомня, че в доклад до ЕК, бившият шеф на ЕЦБ Марио Драги препоръча ЕС да инвестира 800 милиарда в иновации, изследвания и нови технологии.

Предложението му беше посрещнато „на нож“ от европейски политици, че това означавало Централната банка да пусне печатницата и да създаде изкуствено инфлация. Същите обаче нямат абсолютно нищо против да изхвърлят милиарди в Украйна, които служат единствено да поддържат огъня на войната.

За срива в стандарта на живот на европейците и буксуващата икономика, която няма изгледи скоро да се оправи е излишно даже да отваряме тема!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!