И Залужни е бил против нахлуването на ВСУ в Курск. Зеленски си е знаел своето

Едни от най-влиятелните военни на ВСУ са били против провеждането на операцията в Курск, твърдят украински източници пред Politico, които естествено са пожелали анонимност.

Медията допълва, че още в началото на настоящата календарна година президентът с изтекъл срок вече на Украйна Владимир Зеленски е предложил военното нахлуване в руската територия.

Politico изтъква, че един от противопоставилите се на военната офанзива бил и главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни.

Той бил изтъкнал, че няма да имат след нахлуването „втора стъпка“, т.е. ход назад, пояснява медията. Тъй като не е получил отговор от държавния глава, Залужни е отсякъл, че операцията е чист „хазарт“.

Против е бил и виден командир на ВСУ срещу решението на Зеленски. Емил Ишкулов е бил притеснен, че неговите десантчици ще бъдат уязвими в Курска област, което предполагало броят на жертвите „да нарасне рязко“.

Очевидно, че въпреки всички предупреждения на генералитета на ВСУ, президентът Зеленски е решил предприемане на офанзивата в Курск.

КритичноБГ припомня, че Курската операция на Зеленски беше китикувана и от западни издания, които я определиха като „огромна стратегическа грешка“, която ще струва твърде скъпо на Киев.

THE HILL: Офанзивата на Киев в Курск е огромна стратегическа грешка. Украинският народ заслужава лидерство, насочено към постижими цели

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!