Путин вкара и смелите казаци в армията на Русия

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за включването на обществата от казаци в мобилизационния резерв на Въоръжените сили на Руската федерация.

Тези изменения бяха приети в съответствие с одобрения през март 2024 г. закон, който има за цел създаването на казашки мобилизационен резерв.

Съгласно новия закон членовете на казашките общества ще могат да подписват договори с Министерството на отбраната и други служби за сигурност, като например Министерството на вътрешните работи или Федералната служба за сигурност, за служба в резерва.

Това решение разширява възможностите на казаците да участват в отбраната на страната и да укрепват сигурността на национално ниво.

Създаването на казашкия мобилизационен резерв е част от дългосрочна стратегия за укрепване на мобилизационните ресурси на Русия.

В исторически план казаците са играли важна роля в отбраната на държавата. Известно е, че немалка част от охраната на много от руските царе е била именно от казаци, които са известни не само със силата си, но и с ярка проява на смелост и безстрашие.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!