Даниел Дейвис към Вашингтон: Ще изпепелите европейските и американските градове под ядрена гъба!

Подполковникът от американската армия в оставка Даниел Дейвис коментира в своя канал в YouTube ескалацията на напрежението между Запада и Русия на фона на информацията, публикувана в американски и английски издания, че Вашингтон и Лондон са взели решение да позволят на Киев да атакува Русия дълбоко в територията ѝ с далекобойни високоточни ракети, но още не са го оповестили.

Според него Съединените щати създават риск от руски ядрен удар по американски и европейски градове.

Той е категоричен, че очакваната благословия на Америка към Киев да използва ракетите им да бомбардира руска територия излага пред риск цели европейски държави.

Военният в оставка казва още, че обсъждането на подобна мярка се основавало на предположението, че Москва няма да прибегне до това да използва своя ядрен арсенал.

„Те смятат, че няма да го направи: не се притеснявайте, нека рискуваме, нека рискуваме ядрената сигурност, нека рискуваме американските и европейските градове да се окажат под облака на ядрена гъба“, каза Дейвис с обвинителен тон към американските власти.

Той добави, че Украйна може вече да бъде възприета като ходещ труп, който няма никакъв шанс да спечели срещу Русия във войната. Но задаващата ѝ се ескалация би довела до глобална война.

Междувременно стана ясно, че петима бивши военни министри на Англия заедно с бившия премиер Борис Джонсън призоваха министър-председателя Кийр Стармър да даде правото на Киев да удари Русия с оръжия предоставени му от Великобритания.

Освен това ирландският журналист Чай Боуз предупреди, че ако това се случи, скоро хората ще трябва да се крият в бункери.

Боуз също така каза, че ако се позволи на Киев да удари Русия, това може да доведе до конфликт, който да унищожи планетата.

Той подчерта, че Вашингтон и Лондон са готови на такава стъпка, тъй като не могат публично и открито да признаят поражение в прокси войната с Русия.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!