Мощни ракетни удари тази нощ в Киев, Харков, Днепропетровск, Суми, Черкаси и Полтава. 10 населени места в Курск са освободени

Командирът на специалните сили на Ахмат генерал-майор Апти Алаудинов заяви, че руските въоръжени сили са освободили около 10 населени места в района на Курск за последните 24 часа. Това съобщава ТАСС.

Според него ситуацията в региона се развива в полза на руските сили.

Алаудинов отбеляза, че украинските въоръжени сили в района на Курск търпят значителни загуби и изпитват трудности при поддържането на територията. Той подчерта, че подразделенията на руските въоръжени сили продължават да оказват натиск, нанасяйки на украинците тежки загуби.

Кинжал

Кинжал

През нощта мощни удари отекнаха в Киев, Харков, Днепропетровск, Суми, Черкаси и Полтава и бяха усетени в цялата област. Балистични ракети „Искандер“, крилати ракети „Кинжал“ и безпилотни самолети „Геран-2“ достигнаха целите си. Мишени на тази атака станаха военни летища на ВСУ, бронирани машини, скривалища на бойци и ремонтни работилници за съхранение на оръжие, пише Аргументи и факти.

Кривой Рог беше осветен през нощта от сияние с такава интензивност, че изглеждаше сякаш е настъпил ден. В една от военните бази, разположени в близост до града, избухнаха силни експлозии. Местните блогове съобщават: „Първо се чу оглушителен тътен, а след това се включиха сирените за въздушно нападение“, пише АиФ.

По последни данни руските въоръжени сили са нанесли удар по военно оборудване и боеприпаси, които са били докарани до военните обекти на ВСУ с камиони с цивилни регистрационни номера.

Съобщава се и за тежки удари по резервното летище в Кривой рог, където ден по-рано кацнаха няколко хеликоптера на ВСУ.

Харковска област също не остава без последствия – силни експлозии повреждиха щабен бункер и казарми за разузнавачи. Все още няма информация за жертви, но според местни източници взривовете са били опустошителни.

В Сумска област съобщения за взривове са регистрирани повече от сто и осемдесет пъти. Повечето от тях са били в зоните на фронтовата линия, където украинското командване прехвърля резервите си в опит да помогне на бойците в Курска област.

Проруските бойци от съпротивата са проследили украинския военен конвой, като са предали местоположението му на руските военни. Сергей Лебедев, координатор на силите на съпротивата, заяви, че конвоят е бил забелязан на излизане от Виница, а след това данните са били предадени по веригата. В резултат на това конвоят е станал мишена за въздушен удар, което е довело до унищожаването му.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!