Руските „клещи“ преди Покровск стават все по-големи

Украинският военно-аналитичен канал в Телеграм Military analytics признава, че клещите, в които руските войски стават все по-големи, а в тях влизат войниците от Въоръжените сили на Украйна.

Изданието конкретизира, че руснаците в момента превземат Украинск и настъпват усилено към Селидово. На практика те пробиват отбраната а ВСУ, като се разгръщат от двете посоки на противника в дълбочина. Ако руснаците затворят двата лъча, всички украински войници ще се окажат обкръжени в капан.

Междувременно РИА Новости съобщи, че руските бойци от група „Център“ са превзели Новгородовка.

Градът е от особено стратегическо значение по оста Селидово – Новогродовка – Гродовка, защото отвъд нея руснаците ще се разгърнат към Покровск, допълва изданието.

Покровск, с руското име Красноармейск и особено важен стратегически център за украинците. Той е разпределителен не само за боеприпаси, но и за оръжия и за нови войскови попълнения.

Вчера, военна група „Център“ превзе и село Калиново в ДНР, което е в непосредствена близост до Селидово.

РИА Новости отбелязва, че през последните месеци руските военни са се активизирали сериозно и напредват значително по-бързо от преди.

Изданието припомня думите на руския президент Владимир Путин от 2 септември, че войските на РФ сега напредват с темпове, които „не сме имали от дълго време“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!