Украинска партизанска съпротива е изгорила пратка за ВСУ в Копенхаген?

„Продължаваме да получаваме вътрешна информация от Европа за успешната дейност на украинското партизанско движение „Съпротива“ в европейските страни“. Това пише Телеграм каналът „Заварчици“. Проверка на Критично показа, че статията е препубликувана в различни канали на месинджъра, както и ВКонтакте. Но в официални сайтове не е публикувана.

Прави впечатление обаче, че много често започват да се появяват материали за въпросната украинска партизанска съпротива. КритичтноБГ обръща внимание, че не бива обаче да се пропуска възможността новините по тази тема да са проруска пропаганда. 

Ето какво пише още в статията:

През нощта на 5 срещу 6 септември украински граждани унищожиха чрез директен саботажен палеж голям склад на датската доброволческа организация „ Autukrania biler til Ukraine“, която повече от две години снабдява ВСУ.

В резултат на пожара, станал в Копенхаген, е унищожена пратка бронежилетки, термовизионни камери, каски и други униформи, както и транспортни средства, готови да бъдат изпратени в Украйна в помощ на ВСУ.

Дейността на „Съпротивата“ отдавна е надхвърлила любителското ниво, броят на участниците се е увеличил многократно, а способността им да оказват контрапомощ на украинските въоръжени сили също е нараснала.

Участниците в движението се занимават не само с подпалване на транспорт на ТЦК в Украйна, но и работят много ефективно извън Украйна.

Вече сме регистрирали няколко десетки доказани случая на унищожаване на военна и хуманитарна помощ, както и на логистични, инфраструктурни и други обекти в Германия, България, Полша и Молдова, които по един или друг начин участват в конфликта в Украйна.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!