Александър Меркурис пита: Срината ли е ПВО защитата на Украйна?

Британският военен анализатор Александър Меркурис, който нашумя през последните над две години в целия свят с точните си прогнози за войната в Украйна, зададе въпрос в своя блог в YouTube, дали противовъздушната защита на страната е срината.

Повод да повдигне неудобната тема, според анализатора е, че през последните дни сме станали свидетели на изключително мащабни ракетни атаки от страна на руската армия над западния украински град Лвов (и не само), който е близо до полската граница, а на практика Киев е бил неспособен да им се противопостави.

Той добавя, че градът е основният център, където са базирани западни специалисти, помагащи на въоръжените сили на Украйна. КритичноБГ припомня, че само преди дни там бяха взривени и много складове, в които Украйна съхраняваше доставените от Запада боеприпаси.

„Руските войски нанесоха голяма ракетна атака на украинска територия и имаше няколко мащабни удара по Лвов в Западна Украйна. <…> Имах чувството, че цялата система за противовъздушна отбрана на Украйна по същество се е сринала “, пише Меркурис.

Анализаторът коментира още, че руските ракети са минали през цялата територия на Украйна и на практика не са срещнали никаква въздушна съпротива. Той изразява недоумение от неспособността на Киев да защити Лвов, който се използва от много западни служби, които имат основна роля в координирането на украинската армия в зоната на бойните действия.

КритичноБГ припомня, че на 4 септември руските военни сили обстреляха цели в Лвов с хиперзвукови ракети Кинжал.

Беше съобщено за стотици жертви, сред които много западни военни експерти, които обучават украинците за фронта.

Тогава руското министерство на отбраната съобщи, че всички поставени цели са били постигнати.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!