Земята около разлома Сан Андреас в САЩ започна да пропада

Земята в американския щат Калифорния между градовете Лос Анджелис и Сан Диего е започнала да се напуква от месец насам, а на места и да пропада. Най-сериозно е положението до град град Ранчо Палос Вердес, където слягванията не са в сантиметри, а в няколко метра. Това съобщи Fox News.

В следствие на движението в силно сеизмичния район и в близост до един от най-опасните разломи в света, повечето магистрали са напукани, съобщава телевизионният канал.

Джо Демърс, строителен инженер от Alpha Structural, обясни пред телевизията, че за последните дни се е образувал разлом, който е разделил квартал в град Ранчо Палос Вердес на две.

Той обяснява, че за последната година, разместването на пластовете се е ускорило. По думите му, наблюдаваното движение на двете части на които се разделил квартала е било около 5 фута (един фут е 30,5 см., т.е. малко над 1,5 метра) за 12 месеца. През последните около два месеца обаче процесът на раздалечаване и пропадане на пластовете силно се е ускорил.

„Само за последните два месеца се премести с още 4 или 5 фута “, твърди той пред Fox.

Градските власти са предприели спешни мерки да изградят нова канализация над земята, тъй като подземната е вече е напълно компрометирана, заради движението на земните плочи.

Живеещите в непосредствена близост до пропадането, което на места, според медията, е с над 4 метра са напуснали спешно домовете си.

Експерти успокояват населението, че пропаданията на земята били следствие на… влажното време през последните години.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!