Руските войски може да влязат в Покровск до две седмици, но до пълното му превземане ще минат месеци

Най-вероятно руските войски ще влязат в пределите на украинския град Покровск до две седмици. Това прогнозира провоенното руско издание Avia.pro

Според медията, в момента сме свидетели на сериозно активизиране на войските на Руската федерация. Най-вероятно, пише изданието, в средата на септември руските сили ще сложат ръка и на снабдителните линии и релации за украинската армия, които се намират в града.

На този фон, изданието пише, че след неотдавнашното превземане на Новогродовка е останал само един отбранителен окоп между руските сили и Покровск и задържането му от страна на украинските бойци изглежда малко вероятно.

„Основният проблем пред украинската страна е липсата на сили и опитни части. В момента за отбраната на Покровск са отделени около 12 хиляди войници, което е само 10-20% от необходимия брой за надеждна защита на града и неговите стратегически важни обекти.

Това може да доведе до сериозни трудности при организирането на ефективна отбрана и увеличава вероятността руските войски да успеят да преодолеят оставащите линии“, допълват журналистите.

Същевременно изданието обръща сериозно внимание на факта, че Покровск е значителен по размери и пълното му превземане може да продължи няколко месеца.

Междувременно стана ясно, че през изминалата нощ руските войски са нанесли комбинирана атака срещу украинската столица Киев с дронове, крилати и балистични ракети, изстреляни на няколко вълни, съобщава УНИАН.

Според кметството на Кличко, отломки от ракети и дронове са паднали върху няколко градски района.

„Крилати ракети са били изстреляни около 03:00 часа сутринта от борда на стратегическите бомбардировачи Ту-95МС от руската Саратовска област. Едновременно с това при приближаването на столицата на крилати ракети врагът изстреля балистични ракети Kn-24/Искандер-M по Киев и неговите предградия“, пише в разпространеното съобщение на администрацията на кмета на Киев Кличко.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!