И Jack Daniel’s спира да толерира гей и цветнокожи за сметка на белите и хетеросексуални мъже и жени

След Harley-Davidson сега и производителят на уиски Jack Daniel’s спира да наема гей и цветнокожи служители с предимство. Това означава, че компанията спира своята Wake-agenda и няма да дискриминира белите и хетеросексуални мъже и жени, които с доказани качества са се класирали на конкурсите за работа.

КритичноБГ припомня, че на 20 август компанията Harley-Davidson заяви, че били „натъжени от негативизма“ в социалните медии през последните седмици, заради това, че пренебрегвала в наемането бели и хетеросексуални на работа. „Това било разделила общността на почитателите и клиентите им.“ Всъщност от компанията осъзнаха, че ще се сблъскат с яростен бойкот на утвърдените си клиенти на иначе твърде скъпата им продукция.

Още тогава КритичноБГ прогнозира, че съвсем скоро и други големи американски компании, ще последват примера на лидерите на мощни мотоциклети.

Две седмици по-късно става ясно, че американският производител на алкохол Brown-Forman, от чиито дестилерии идва и добре познатата в целия свят марка уиски Jack Daniel’s, заяви на своите служители, че прекратява своята програма за „разнообразие, равенство и приобщаване.“

Компанията за вино и спиртни напитки, базирана в Луисвил, Кентъки, обясни решението си с изпратено съобщение до всичките си служители.

„Светът се разви, нашият бизнес се промени, а правната и нерегламентираната среда се промени драматично, особено в Съединените щати“.

Сега и собствениците на Oak Barrel, като и Harley Davidson, се оттеглят от рейтинговата система на ЛГБТИ лобистката организация Human Rights Campaign, която оценява компаниите по това колко добре интегрират сексуалните малцинства в своите операции.

Многобройните куиър асоциации в САЩ реагираха с истеричен пристъп на бяс на отказа на двете мега компании да дискриминират хетеросексуалните и бели хора.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Harley-Davidson рязко се отказа от ЛГБТ инициативи след заплаха от бойкот!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!