CNN: Рекорден брой милионери бързат да избягат от Великобритания

Рекорден брой милионери се очаква да напуснат Обединеното кралство тази година, съобщи CNN.

Медийният гигант обяснява и причините за желанието на милионерите да се изнесат от Обединеното кралство. На първо място е политическата нестабилност, макар да не визира изрично антимигрантските бунтове обхванали цялата страна, както и очакваното повишаване на данъците при бъдещото лейбъристко правителство.

КритичноБГ припомня,, че само преди дни премиерът Киър Страмър обяви точно това – належащо увеличение на данъците, защото положението било… „гнило“.

Скокът на налозите в Обединеното кралство прави страната в непривлекателна за богаташите.

Медийният гигант припомня, че миналата година от Англия са напуснали 4200 милионера. Бягството на богаташите става все по-осезаемо, ако се направи сравнение с 2022 година, когато са се изнесли под половината от миналогодишния брой – 1600.

CNN констатира, че „махмурлукът от Брекзит продължава да се усеща, тъй като лондонското Сити вече не се възприема като финансов център на света.“

Статистиката на медията се базира на данни за 150 000 високопоставени лица, проследени от инвестиционната компания New World Wealth. Тя отчита само хората, които остават в новоизбрана държава за повече от шест месеца и не се връщат във Великобритания.

Сред проведеното проучване са обхванати само основатели на компании, председатели, главни изпълнителни директори, президенти, директори и управляващи партньори в корпорации и фирми.

На фона на сериозното текучество на богаташи от Обединеното кралство през последните година и половина прави впечатление, че от 2017 до 2022 включително общо са избягали общо 16 500 милионери.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!