Светослав Атаджанов: Съвпадение ли е, че Франция освободи Павел Дуров след като загуби $17 млрд.?

Светослав Атаджанов, Фейсбук

Просто съвпадение ли е? Поради ареста на Павел Дуров Франция загуби 17 милиарда долара и… Дуров беше освободен.
Ким Дотком твърди, че ОАЕ са замразили голяма сделка и че Дуров е подмамен за идването си в Париж от самия Макрон. Той е германско-финландски предприемач, хакер, бивш собственик на Megaupload и Mega и обяви, че отношенията между Франция и ОАЕ са се влошили рязко след ареста на Павел Дуров.

Френското правителство загуби 17 милиарда долара заради ареста на Павел Дуров. ОАЕ замразиха сделка за закупуване на 80 изтребителя Rafale и обявиха, че арестът на Павел Дуров е възмутителен.

Ким Дотком отбеляза, че Дуров е гражданин на ОАЕ и близък приятел на вицепремиера на страната Хамдан Ал Мактум.

„Франция загуби 17 милиарда долара поради ареста на Павел Дуров. Ким Дотком твърди, че ОАЕ са отменили голямата сделка и че Дуров е подмаен от самия Макрон.
Той призова за бойкот на Франция, докато Дуров не бъде освободен: „Бойкотирайте Франция, докато Павел Дуров не бъде освободен. Не си пилейте парите за френски продукти и не ходете във Франция. Ако искате да се борите за свобода на словото, това е вашият път.“

Освен това той пише, че френската полиция, която го арестува, обяви във вестниците, че Павел е отлетял за Париж, защото е бил поканен на вечеря от Еманюел Макрон: „Френският президент лично е примамил Павел във Франция, за да го арестува? Тази история става все по-луда всеки ден.“

Междувременно потребителите понижиха оценката на приложението за изучаване на френски език до 1.1/5, на което разработчиците отговориха, че всъщност понижението идва от Канада.

По-рано стана известно, че Макрон е предложил на Дуров гражданство и централа на Telegram в Париж още през 2018 г. Днес беше съобщено, че индийските власти не изключват пълна забрана на Telegram в страната си. Южна Корея също започна собствено разследване на deepfakes.

Павел Дуров беше задържан вечерта на 24 август на парижкото летище Льо Бурже. Наказателно дело срещу Дуров е образувано на 8 юли, то съдържа обвинения в 12 престъпления. Еманюел Макрон уверява, че в задържането не е имало политически мотиви.
Павел Дуров е освободен от ареста

Току-що станаха известни резултатите от разследването на нашумелия случай на Павел Дуров, който беше задържан на летището в Париж в събота. Според френското законодателство той може да бъде задържан за 96 часа, след което трябва да се реши бъдещето на основателя на Telegram.

Медиите съобщиха, че Павел Дуров е освободен от ареста. „Съдията-следовател прекрати задържането му в полицейския арест с цел първоначален разпит и евентуално повдигане на обвинение“, съобщиха френски журналисти.

Нека отбележим, че Павел Дуров е разпитван от следователи през последните няколко дни по наказателно дело, което включва обвинения по 12 члена. Съдия-следователят трябваше да реши дали срещу основателят на Telegram ще бъде повдигнато обвинение, или ще бъде освободен дори без съдебен процес.

Предполагаше се, че ако той се яви в съда, тогава ще бъде решен въпросът за неговия арест, или поставяне под съдебен надзор. Някои смятаха, че Дуров може да бъде глобен, или освободен под гаранция от голяма сума (споменаваха се цифри от няколко десетки милиона евро).

Светослав Атаджанов

Между другото, потребителите се шегуваха с всички сили за това как Павел Дуров прекарва времето си под арест, публикувайки вицове и шеги по тази тема.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!