Ритър: Байдън планира ядрена война само в Европа, но Русия ще удари и САЩ преди да изстрелят ракетите ни, гниещи в силозите

Ако избухне ядрена война между САЩ и Русия, САЩ ще бъдат победени. Това заяви пенсионираният офицер от американското разузнаване Скот Ритър в интервю за YouTube канала Judging Freedom.

Ритър, позовавайки се на изказване на руският външен министър Сергей Лавров преди дни добави, че при ядрена война в Европа САЩ няма да останат незасегнати, каквито са плановете им, и също ще са част от бойното поле. Бившият разузнавач даде да се разбере, че в Съединените щати съществува погрешно мнение, че могат да останат незасегнати при една такава война.

Ритър обясни, че администрацията на американския президент Джо Байдън планира ядрената война с Русия да бъде ограничена само на територията на Украйна и Европа:

„В САЩ говорим за възможността за ядрена война на базата на това, че Русия ще използва ядрени оръжия срещу Украйна или срещу някои европейски държави и че това изстрелване на ядрени оръжия ще бъде ограничено само там.

По-късно той обърна сериозно внимание на думи на руския външен министър Сергей Лавров и изрично подчерта, че се надява да са били добре чути, че ако има ядрена война в Европа, САЩ ще бъдат засегнати също и добави:

„И тук е проблемът: Ние разполагаме с остарял ядрен арсенал. Имаме ракети „Minuteman III“, които са надхвърлили експлоатационния си срок и гният в силозите. Системата за контрол и управление има остаряло оборудване. От друга страна, руснаците са модернизирали ядрената си база. Те разполагат с многоцелеви ракети, които могат да достигнат САЩ за много по-кратко време, отколкото ние можем да стигнем до тях.

На Съединените щати ще бъде нанесен съкрушителен удар, който ще унищожи ядрените им сили още преди изстрелването им“, каза експертът.

Скот Ритър обърна внимание за американската публика на последствията след един ядрен удар за САЩ.

„Надявам се, че хората ще погледнат картите и ще видят какво ще се случи, ако 100 или 150 мегатонни ядрени бойни глави ударят американски градове. Колко време ще продължи после разсейването на радиацията?“ И отсече:

В такъв случай всичко е свършено. Човечеството ще изчезне.“

Бившият разузнавач дебело подчерта, че руснаците не си играят игри. По думите му, те много добре разбират сериозността на ситуацията „и няма да седят със скръстени ръце, за да позволят на САЩ да играят глупави игри, които застрашават съществуването на Русия като нация и като държава.

Ритър бе категоричен, че тези, които си мислят, че Русия ще стои със скръстени ръце и ще наблюдава безучастно, как украинците с американските изтребители F-16 и с американски далекобойни ракети ще нанася удари върху столицата Москва и Санкт Петербург, „е луд“! „Русия ще знае откъде е дошъл този удар и САЩ и те (САЩ) ще си платят цената.“

„Ето защо казвам и повтарям, че сме на ръба на пропастта. По-близо сме до ядрена война, отколкото някога сме били.“

Скот Ритър напомни, че администрацията на президента на Съединените щати Джо Байдън одобри нови директиви и нов военен план, които улесняват използването на ядрени оръжия с ниска мощност, съгласно който те може да бъдат ограничени само на територията на Европа.

„Ето защо разработихме ядрени оръжия с ниска мощност като бомбата W76-2, за да изпратим послание на Русия. Казвам ви го сега: Руската доктрина е ясна:

Всеки ядрен удар на руска територия ще доведе до пълномащабна ядрена война от страна на Русия с целия й наличен ядрен арсенал.“

Ритър се коригира, като добави, че не той а руският президент Владимир Путин е този, който преди време заяви, и което напомни външният му министър Сергей Лавров, че Западът не бива да си играе с огъня.

„Всичко това не само ще ни опари ръцете. То ще изгори нашите квартали, нашите градове, цялата нация“.

КритичноБГ напомня на своите читатели малко фактология по отношение на твърдението на Скот Ритър, че американските ядрени ракети „Minuteman III“ „са надхвърлили експлоатационния си срок и гният в силозите.“

В анализ на Владимир Прохватилов, който публикувахме преди месеци стана ясно, че ракетите Minuteman III са ЕДИНСТВЕНИТЕ междуконтинентални балистични ракети на САЩ на въоръжение повече от петдесет години. 400 от тези междуконтинентални балистични ракети се намират в подземни силози в пет щата в горната част на Средния Запад на САЩ.

Командващият Стратегическото командване на САЩ Чарлз Ричард заяви преди две години, че удължаването на живота на тези ракети не е икономически целесъобразно и че скоро ще стане невъзможно.

„Нека бъда ясен: не можете да удължавате живота на Minuteman III повече“, каза той в изявление на видеоконференция, организирана от Defense Writers Group.

„Изобщо не можем да го направим … Това нещо е толкова старо, че в някои случаи вече не съществуват чертежи [за модернизиране на ракетата]. Там, където съществуват чертежи, те са с около шест поколения по-назад от индустриалния стандарт“, каза той и добави, че няма и техници, които да ги разбират напълно. „Те вече не са живи.“

Тези от вас, които желаят да си припомнят пълната фактология за злощастното състояние на американските ядрени ракети, може да прочетат подробности в линка по-долу:

Прохватилов: Балистичните ракети на САЩ останаха без бойни глави. Няма кой да разчете чертежите на разпадащите се стари ракети. Няма и кой да измисли нови

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!