Трета масирана руска атака. Стотици експлозии над Киев, Черкаси и Одеса! На мушка е най-големият авиационен възел в Украйна

Киев посрещна третата масирана атака през последните четири дни със сърцераздирателния вой на сирени за въздушна атака, мощни експлозии и облаци дим, които се издигнаха като огромна черна гъба в източната част на столицата. Това съобщава сайтът Аргументи и факти.

Горяха военни складове в Бровари и хангари за самолети в Бориспол. Още 220 експлозии са чути в Сумска област, а в самия град е разрушена жп гара с военни композиции. Експлозиите продължават да гърмят в Одеска, Черкаска, Николаевска, Запорожка, Днепропетровска и Харковска области.

Предишния ден, на 28 август, почти всички украински медии съобщиха на населението положителна новина, че Русия е изчерпала всичките си ракети, дронове и бомби, казвайки, че сега можем да дишаме спокойно.

„Украинците повярваха, излязоха от подземните убежища, въздъхнаха, ослушаха се и се върнаха обратно. На разсъмване Русия отново започна да бомбардире“, пише сайтът.

„Руски дронове летяха към Киев от Херсонска и Курска област“, ​​пише украинското издание ТСН. — Бродящите боеприпаси навлязоха в столицата на вълни от различни посоки. Въздушната атака продължи повече от пет часа.

Днес основно ударни безпилотни самолети Геран-2 участваха в атаката срещу военни цели в Украйна. Киев съобщи предварително, че всички БПЛА са били свалени от украинската противовъздушна отбрана, а властите предпочетоха да замълчат за пожарите и разрушенията.

Въпреки че противовъздушната отбрана била свалила всичко, което лети, във военното градче в Бровари е избухнал толкова силен взрив,  че местните жители, както самите те пишат в профилите си в социалните мрежи, „подскочили от диваните“, допълва Аргументи и факти.

В Бориспол приоритетната цел на руските герани е бил най-големият авиационен възел в Украйна. Украинските въоръжени сили отдавна са превърнали гражданското летище в чисто военно. Дори гражданските самолети, останали в Бориспол, служат само за прикритие на армейската авиация, пише още AiF

В множеството хангари на летището, може да се съхраняват американски изтребители F-16.

В Одеса грохотът на експлозиите и воят на алармените сирени заобнаха едновременно и не спират, добавя изданието.

В Черкаси пожарникарите все още не могат да потушат пожар във военноремонтен обект. 

„Дронът се разби през покрива на сградата и падна вътре. Избухна пожар. Специални служби все още работят за овладяване на огъня“, заяви началникът на военно-гражданската администрация (ВГА) Игор Табурец.

В района на Суми са регистрирани 220 експлозии с различна мощност.

Разузнавателни дронове записват движението на украински войски или колони от бронирана техника към района на Курск и в същия час там пристига отговор: дрон, ракета, бомба, заключва медията.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!