С наближаването на изборите, заразените с Covid в САЩ скочиха. Затварят училища

С наближаването на президентските избори в САЩ се наблюдава почти идентична картина, като времето преди провеждането на предходните през 2020 година. КритичноБГ припомня, че през ноември, преди четири години, беше обявен локдаун, заради Cоvid, задължителни маски, дистанция от няколко метра между хората в случаите на належащо излизане от домовете и пр.

Преди дни две училища в два американски щата в Алабама и Тенеси бяха затворени, заради ръст на случаите във въпросните щати на заразени от Covid, а децата бяха пуснати за дистанционно обучение, пише Daily Mail. Изданието уточнява, че в двете учебни заведения са записани над 1000 ученици.

Ръководствата и на двете учебни заведения са заявили, че започват „задълбочено почистване“, т.е. хигиенизиране на училищата.

Daily Mail пише, че затварянето на училищата се случва на фона на констатациите, че всяко дистанционно обучение всъщност влошава в значителна степен усвояването на учебния процес от децата.

Освен това води до тяхното обездвижване и неспособността да развият естествен имунитет срещу общи инфекции.

Съобщава се още, че след като отново бъдат пуснати учениците в присъствено обучение те трябва да носят маски.

„Случаите на Covid се увеличиха в САЩ през последните седмици, смята се, че се дължат на летните пътувания и събирания“, пише Daily Mail.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!