Полски наемници опитали да отворят нов фронт при Кинбурнската коса, но останали с опита. Русия очаква ВСУ да ползва химическо оръжие

В опит да отворят нов фронт, който има за цел да отвлече вниманието на руснаците, ВСУ са опитали през изминалата вечер да извършат десантна операция в делтата на Днепър при Кинбурнската коса. Това пише сайтът Pronews позовавайки се на свои източници и публикации в Телеграм канали.

Сайтът уточнява, че въпросните десантчиците са били полски наемници, които са се опитали да се прехвърлят на другия бряг с лодки. Същите обаче са били унищожени от руските сили.

Pronews коментира, че този случай е поредно доказателство на твърдението на Москва от последните месеци, че на страната на ВСУ активно участие взимат наемници от страни-членки на НАТО. Такъв е не само конкретния случай, но и в Курск, където има множество твърдения, че много западни бойци, които се бият на страната на Киев.

Междувременно началникът на Войските за радиационна, химическа и биологична защита на въоръжените сили на Русия генерал-лейтенант Игор Кирилов обяви, че е възможна подготовка от страна на ВСУ да използват химическо оръжие срещу руските сили.

По думите му има основания да се смята, че Киев може да организира нови провокации с токсични химикали.

Руското разузнаване е подало инфорация за внос от Украйна на химически реактиви и защитно оборудване.

 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!