Мъск изригна: #Свобода за Павел! Liberté, Liberté!, Liberté?

Илон Мъск

#FreePavel. Това написа собственикът на социалната мрежа Х, бившата Туитър, Илон Мъск, след като стана ясно, че основателят на месинджърът Telegram Павел Дуров бе задържан и арестуван късно снощи във Франция. Под този си пост, той закрепи откъс от видео на интервю на Дуров пред Тъкър Карлсън, в което обяснява за натискът който службите оказват за овладяване на социалните мрежи и месинджърите.

Местните власти твърдят, че той е съучастник в ужасяващи престъпления като трафик на наркотици, престъпления срещу деца, пране на пари и пр. Грозят го 20 години затвор. Подозренията са обаче, че Дуров е зад решетките, защото отказва на властите да им даде правото да контролират информацията в неговия месинджър.

Мъск публикува редица коментари само в рамките на няколко часа, свързани с ареста на Павел Дуров.

Единият бе: „Liberté, Liberté!, Liberté?“ Което преведено от френски е: „Свобода, Свобода! Свобода?“

Точно във въпросителния знак в края на последната дума свобода, Мъск изразява отношение и намеква за липсата ѝ!

В самото начало, когато стана ясен ареста на Дуров, Мъск написа лаконичен коментар: „20 години…“, заради информацията, колко време може Павел да лежи в затвора и препубликува текста на потребител в Х, който информира следното:

„Основателят на Telegram Павел Дуров трябва да се яви пред съдия в събота вечерта, като му бъдат повдигнати множество обвинения, включително за тероризъм, трафик на наркотици, измама, пране на пари и съдържание, свързано с насилие над деца.

Френските медии съобщават, че Дуров, който има двойно гражданство – френско и руско, може да бъде осъден на до 20 години затвор.

Арестът му се дължи на липсата на модериране на съдържанието в Telegram и на неуспеха му да сътрудничи на френските правоприлагащи органи.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!