Юрий Подоляка: Тактиката на „хилядите порязвания“: или как се организира вътрешен бунт в Русия

Телеграм

Вчера в изправителна колония №19 във Волгоград затворници намушкаха с нож няколко надзиратели, взеха заложници и започнаха да излъчват видео на живо. Да, след това те бяха убити по време на нападението, но… тази новина буквално разтърси страната (хората все още се опитват да осъзнаят какво се е случило).

И това не е просто поредната извънредна ситуация с голям обществен интерес. Всъщност ще бъдат създадени голям брой такива извънредни ситуации.

И всичко това, както разбирам, е частица от един много умен и хитър план, изготвен най-вероятно в Лондон (техен почерк).

Всъщност исках да напиша това още предния ден. За мотивите на събитията в пристанище „Кавказ“, където, както си спомняте, врагът потопи един ферибот с танкове и временно прекъсна работата на фериботния преход.

Но вчерашният инцидент показва, че не можем да го отлагаме повече, защото неразбирането на ситуацията води до грешни управленски решения и по този начин увеличава шансовете на врага за успех.

Всъщност от това, което виждам на фронта, и конкретно наблюдавайки как врагът оголва своя фронт с цел да създаде зрелищна картина на безпомощността на руските власти, нахлувайки на територията на така наречената „коренна Русия“, разбирам, че това не е просто игра на вабанк, за да се реши проблемът с нашето настъпление.

Не, целта е много по-широка от това и тя не е във военен аспект.

Мисля, че трябва да погледнем проблема от „височината на птичи поглед“ и да се опитаме да разберем целите и задачите на противника именно от високо.

Основната цел на всички тези нахлувания (може би това няма да е единственият такъв удар), значителни ракетни удари, завземания и убийства (мисля, че ще има опити за организиране на мащабна терористична атака) и дори това „л@йно“ (трудно е да се нарече по друг начин), която ЦИПСа (Център за информационно-психологически операции бел. Критично) се опитва да организира днес в руската патриотична блогосфера, е системната вътрешна дестабилизация на Русия.

Врагът през 2023 г. се убеди, че Русия не може да бъде победена по военен път, е решил да прибегне до стратегията за нанасяне на удари отвътре.

И именно на тази стратегия са подчинени всички негови действия. Или той унищожава Русия отвътре и получава всичко, или… най-много да загуби своята „шестица“ – Украйна. Като се има предвид залогът, рискът, що се отнася до моето мнение, той е повече от оправдан.

И затова британските разузнавателни служби ще продължат с помощта на много инструменти (включително украинските въоръжени сили, терористите и нашите вътрешни идиоти) да разклащат ситуацията с множество „порязвания“, опитвайки се да получат резултат под формата на постепенна ерозия на доверието в руското правителство.

А нашите власти и всички ние (имам предвид нашето общество, включително и нас, блогърите), както виждам, неразбирайки плана на врага, все още реагираме на атаките по много начини рефлекторно, без да осъзнаваме основната „точка на въздействие“ –

ДОВЕРИЕТО ВЪВ ВЛАСТТА

А според резултата от събитията в Курск (макар че все още е твърде рано да ги обобщаваме) виждаме, че те са успели да постигнат основната си цел. Поне отчасти. И е очевидно, че са ни изучили добре, както и рефлексията на нашата система (а и на обществото, включително и на блогосферата).

То е било изчислено от врага доста точно (има предвид Лондон, бел. Критично).

Това означава, че основният резултат от Курската авантюра, повтарям, за съжаление, беше постигнат от тях.

В случай че някой не е разбрал, на тях изобщо не им пука колко войници ще положат (погребат, бел. ред.) там, при Курск, или на Кинбърнската коса (при опита за десант). А тези, които измислиха всичко това, не се интересуват от съдбата на киевския режим. Те са инструмент.

За еднократна или многократна употреба – историята ще покаже.

И всички последващи събития, както и тези, които още не са се случили, но за съжаление ще се случат (не се съмнявам, за това са положени твърде много усилия от страна на врага), ще имат абсолютно същите цели – да подкопаят доверието в руското правителство.

Това означава, че ние в информационния сектор (говоря за фронта, на който работя, макар че това важи за всички „фронтове“) трябва да работим така, че… майната му, нека изплуват нечии скелети…,

но доверието в правителството да не бъде подкопано (или последствията да бъдат сведени до минимум).

Тогава ще преминем този труден период. Ако продължим да пренебрегваме проблемите, рискуваме да загубим страната.

Не преувеличавам…

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!