Путин е взел решение за „сурово наказание“ на Украйна

Президентът на Русия Владимир Путин е взел решение да отговори на Киев за военното нахлуване на ВСУ в пределите на Руската федерация и по-конкретно в Курска област. Това става ясно от думите на руския посланик в САЩ Анатолий Антонов пред медии. Той е акцентирал, че отговорът ще е „сурово наказание“.

„Искрено ви казвам, че президентът взе решение, твърдо съм убеден, че всички ще понесат сурово наказание за това, което се случи в района на Курск“, отбеляза дипломатът.

КритичноБГ припомня, че вчера, 22 август, посолството на САЩ в Украйна публикува извънредно съобщение към американските граждани, които се намират във всички райони на страната, като ги предупреждава, че в близките дни има висок риск от масирана руска атака с „ракети и дронове“.

Посолството съветва американците да следят постоянно медиите за актуална информация и да се поинтересуват, къде са най-близките скривалища, за да могат да се евакуират при кризисна ситуация. Посолството дори предполага, че атаката може да се случи в Деня на независимостта на Украйна, който се чества на 24 август, т.е. утре.

Русия втвърди тона си към Украйна осезаемо след военното нахлуване на ВСУ в Курска област на 6 август. Зам.-председателят на Съвета за сигурност на РФ Дмитрий Медведев публикува пост в канала си в Телеграм на 21 август, в който изрично подчерта с главни букви, че вече преговори за мир няма да има, а Русия ще продължи военните действия „до пълния разгром на врага“. Публикацията му е в унисон с казаното от президента на Русия Владимир Путин на 12 август, че преговори с хора, които убиват цивилни не може да има, а задачите, които са си поставили ще бъдат изпълнени.

Припомняме, че вчера, 22 август, пенсионираният полковник и бивш съветник на Пентагона по времето на президента Доналд Тръмп Дъглас Макгрегър заяви в свое интервю, че с нахлуването на ВСУ в Курск, руският народ е буквално разгневен и настоява пред президента си открито да превземе цяла Украйна. „Събудихме звяр, но много страшен“, категоричен е той.

Не по-различно становище изрази и бившият офицер от Корпуса на морските пехотинци на САЩ Скот Ритър, според когото нахлуването на ВСУ на руска територия е casus belly за Москва, т.е. повод за война.

И не на последно място, бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън, който също в интервю на 21 август заяви, че руското търпение може би е достигнало своя предел, заради нахлуването на Украйна в Курск, което е потенциална опасност за ескалация на напрежението.

Той прогнозира, че вече няма шанс за мирни преговори, а Русия е взела твърдо решение да продължи още по-радикално бойните действия до пълната и безусловна капитулация на Украйна.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!