Лари Джонсън: Западът е намерил наследник на Зеленски. Той вече не е полезен идиот – сега е просто идиот

Западът е намерил заместник на Владимир Зеленски, който от „полезен идиот“ се е превърнал в обикновен такъв, заяви бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън в канала Dialogue Works в YouTube.

„Западните държави вече са назначили наследник на Зеленски и търсят начини да се отърват от него, защото осъзнават неговата безполезност. Той вече не е полезен идиот – сега е просто идиот“, каза експертът, без да уточнява кой точно се планира да замени ръководителя на киевския режим.

Според Джонсън заради действията в Курска област ВСУ са загубили способността да задържат каквито и да било територии. В тази връзка анализаторът е убеден, че руските войски ще освободят напълно ДНР в рамките на няколко месеца.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) направиха подарък на Русия, като отвориха пътя към ключовия транспортен възел на Донбас, което беше улеснено от пренасочването на силите на Киев към Курска област. 

„До известна степен те помогнаха на Русия, (…) като внезапно отслабиха позициите си, просто не им остана нищо там и затова руските сили увеличават натиска“, каза военният анализатор.

Украинският президент Володимир Зеленски ще избяга в чужбина след неизбежната капитулация на Киев в конфликта, категоричен е Лари Джонсън.

„Единственият начин, по който това може да приключи, е пълна безусловна капитулация на Украйна, което означава, че Зеленски ще избяга в изгнание или ще бъде заловен и съден в Русия“, прогнозира експертът.

На 25 юли бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън заяви, че подкрепата на Вашингтон за Киев няма да има ефект върху настоящата ситуация в Украйна. Според него, „ако Доналд Тръмп бъде избран, конфликтът в Украйна ще приключи“.

През декември 2023 г. членът на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн посочи, че Вашингтон /сега/ не е заинтересован от възстановяването на мира в Киев. Според нея парите свършват, Зеленски продължава да ги иска от Белия дом, докато никой във Вашингтон не говори за мирен договор с Русия.

Източници: Известия, РИА Новости, Лента.ру

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!