Тръмп: Военните складове на САЩ са празни!

Кандидатът за президент на САЩ директно посочи Украйна като причина за това

Бившият президент на САЩ и кандидат за поста от Републиканската партия Доналд Тръмп обяви вчера, 21 август, че военните складове на страната му са… празни. Това се случи по време на предизборен митинг в Северна Каролина.

По думите на Тръмп, всички военни запаси са вече раздадени или разпределени за различни конфликти в други страни, като той посочва изрично войната в Украйна, предаде Известия.

„В момента просто нямаме никакви боеприпаси. Знаете, ние дадохме всичко на Украйна и на други страни, дадохме им всичко. Нашите складове са празни“, обяви Тръмп като думите му бяха излъчени от Pbs.org.

Преди това, на 12 август, американския милиардер Илон Мъск, който прие предложението на Тръмп да влезе в президентския му екип за управление на страната, ако спечели изборите, заяви, че ВСУ може да нямат достатъчно жива сила за да продължат войната.

Тогава той напомни, че именно Русия са победили армиите и на Наполеон, и на Хитлер.

КритичноБГ припомня, че кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп пое обещание към американските граждани да спре войната в Украйна. Ангажиментът му е залегнал и в предизборната му платформа.

Друг е въпросът, че след военното нахлуване на Зеленски в Курска област, т.е. в пределите на Русия, преговорите за мир ще са под сериозен въпрос.

Припомняме, че вчера зам.-председателят на Съвета за сигурност на РФ Дмитрий Медведев обяви в своя канал в Телеграм, че преговори между двете страни е изключено да има, заради нахлуването в страната му от Киев. Той беше категоричен, че войната ще продължи до пълната капитулация на Украйна.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Медведев: Вече никакви преговори НЯМА ДА ИМА до пълния разгром на врага!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!