Тръмп предложи на Мъск да работи в администрацията му и получи отговор

Предприемачът и милиардер Илон Мъск заяви, че е готов да работи за републиканския кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп, ако той спечели изборите.

„Готови за служба“, написа той на 20 август на страницата си в социалната мрежа X (бивш Twitter).

В същия ден Тръмп каза, че би искал да види Мъск като свой съветник, ако спечели президентските избори в САЩ. Според него предприемачът е „много умен човек“.

По-рано, на 12 август, по време на интервю с Мъск Тръмп обсъди редица въпроси от вътрешната и външната политика на Вашингтон, както и глобалния дневен ред. Междувременно на 4 август Мъск говори за кандидатурата на Тръмп за президентските избори в САЩ.

Предприемачът нарече Доналд Тръмп по-приемлив кандидат за президент на Съединените щати от съперника си Камала Харис.

На 19 юли Мъск подкрепи избора на Тръмп за кандидат за поста вицепрезидент на САЩ. Той поздрави сенатора от Охайо Джеймс Дейвид Ванс за номинацията му за поста.

Wall Street Journal съобщи на 16 юли, позовавайки се на източници, че Мъск възнамерява да дарява по около 45 милиона долара месечно на комитета за политически действия, създаден през юни в подкрепа на кандидатурата на Тръмп. Сегашният президент на САЩ Джо Байдън обвини предприемача и „негови богати приятели“, че искат да „купят“ изборите.

Следващите 60-и президентски избори в САЩ са насрочени за 5 ноември 2024 г. През август ще се проведе съборът на Демократическата партия, на който ще бъде утвърден нейният кандидат. Републиканската партия ще бъде представлявана от Доналд Тръмп. Последният етап от изборите ще бъде вота през ноември.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!