Ген.-майор Алаудинов: ВСУ са събрали за Курск, каквото са могли. Целта им е била да се пазарят после

Ген.-майор Апти Алаудинов, лидер на спецчастите "Ахмат"

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са планирали да влязат в Курск и след това да започнат да се „пазарят“ за постигане на мирни споразумения. Това заяви заместник-началникът на Главното военно-политическо управление на въоръжените сили на Руската федерация, командир на специалните части „Ахмат“ генерал-майор Апти Алаудинов, пише ТАСС

„[ВСУ са искали] да завземат колкото е възможно повече територии, а след това да започнат след това да се пазарят, да направят такъв ход, който да ни принуди уж да постигнем мирно споразумение при техните условия“, каза той в ефира на телевизионния канал „Соловьов лайв“, откъс от който беше публикуван в канала Telegram от Алаудинов.

Той отбеляза, че за атаката от украинските въоръжени сили е използвано „всичко, което са могли да съберат“, включително танкове и бронирани машини.

Покъсно, командирът на чеченските специални части „Ахмат”направи неочаквано изявление, относно ролята на младите военни в настоящия конфликт.

В обръщението си Алаудинов подчерта, че военнослужещите, навършили 18 години, които вече служат към Министерството на отбраната, трябва да участват активно в защитата на страната, особено в условията, когато врагът атакува и се намира на руска територия.

Алаудинов зададе риторичен въпрос на родителите на тези наборници, които поставят под съмнение участието на децата им във военните действия.

„Ако вашите 18-годишни деца, които вече са на служба в Министерството на отбраната, не трябва да защитават Отечеството, дори когато то е нападнато от врага и се намира тук на наша територия, тогава имам един въпрос: защо вие и вашите деца сте нужни на тази държава?“, попита командирът на Ахмат.“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!