„По-лошо от COVID“: Канада зове гражданите да се готвят за нова двугодишна зараза!

Канадското правителство отправи предупреждение към гражданите си да се подготвят за хипотетичен нов вирус, който може да наруши доставките на храни и горива. Правителството предостави информация за работодателите и това, за какво да се подготвят в случай на нова пандемия, пише Daily mail, цитиран от Фокус.

В новите насоки те се фокусират върху „хипотетичен вирус“, за който предупреждават, че може да предизвика допълнителни смущения, по-страпни от тези, които предизвика COVID-19.

В доклада се посочва също, че бъдеща пандемия „ще се прояви на две или три вълни с интервал от три до девет месеца между огнищата“.

Хипотетичният вирус би могъл да се задържи в тези цикли до две години.

Хората трябва да се подготвят за сътресения, като например намаляване на работната сила, проблеми във веригата за доставки и промени в потребителското търсене.

Такива смущения включват прекъсвания в телекомуникациите, банковото дело, водоснабдяването, доставките на горива, лекарства и храни.

В последното изречение на практика правителството на Канада предупреждава, че гражданите на страната може да бъдат изолирани и по информационен път, т.е. да нямат връзка помежду си, а също и, че може да нямат достъп до спестяванията им, заради „прекъсвания“ в банковото дело!

Проверка на КритичноБГ, установи, че същото издание излезе вчера с друго не по-малко смущаващо заглавие: Първият случай на ултрасмъртоносен щам mpox удари Европа, потвърждават шведските власти.

В статията пише, че „Агенцията за обществено здраве на Швеция регистрира това, което според нея е първият случай на ултрасмъртоносен и по-заразен вариант на mpox (маймунска шарка)- наречен clade 1 – извън Африка.“ 

От няколко дни, КритичноБГ информира своите читатели, че най-вероятно скоро се готви нов локдаун в световен мащаб на фона на приближаващите избори в САЩ. Той обаче надали ще е свързан с COVID-19 заради почти пълното недоверие от страна на обществото към внушаваните поражения от вируса. Спорадични статии проз последнитте седмици в различни медии ни доведоха до заключението, че най-вероятно ще ни бъде съобщено за избухване на пандемия от маймунска шарка. Последните новини потвърждават подозренията на медията!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

СЗО обяви глобална извънредна ситуация за маймунската шарка. Властите по света да се готвят

Африка обяви „с натежало сърце“ маймунската шарка за извънредна ситуация за общественото здраве

Утре НА ЗАКРИТА спешна среща СЗО решава дали да обяви епидемията от Маймунската шарка за глобален проблем

 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!