Вагнер се струпва на границата на Беларус с Украйна! Готвят ли се руски сили да навлязат към Киев?

Според Министерството на отбраната на Беларус военни сили са дислоцирани основно в тактическите направления Гомел и Мозир, където се очаква да бъде възложена основната тежест при навлизане на руски войски в Украйнау пише Pronews.

Съобщава се, че ветерани от Вагнер, които бяха разположени в Беларус, са пристигнали в района на Курск. Те вече са влезли в бой с украински групировки и започват контраатаки.

В същото време ветераните от Вагнер бяха преместени също и близо до украинската граница, което допълнително засили военното присъствие.

В докладите се говори за поне 5000 души персонал, като в тренировъчния лагер „Вагнер“, който се намира в Беларус, има пълна мобилизация на личния състав, а около 500 души вече са на бойни позиции.

 

Това разполагане е част от по-широка стратегия за възпиране на потенциални заплахи и гарантиране на целостта на границите на Беларус.

Президентът Лукашенко е разпоредил повишаване на готовността на войските, за да могат незабавно да реагират на всяка провокация от украинска страна.

Междувременно блогърът GEROMAN в Х, който следи отблизо ситуацията на фронта написа днес, че след двудневни боеве в района на Курск и нанасяне на тежки щети на 82-ра бригада, 101-ви полк и 80-та бригада на украинските въоръжени сили,

постът на противовъздушната отбрана на групата Аида на  спецчастите „Ахмат“ е атакуван  със 155-мм снаряди, съдържащи хексахлоретан (или нещо по-опасно).

„Но няма да кажа, че това е конкретно химическо оръжие. Благодарение на компетентните действия на командира на отряда Аида, персоналът незабавно използва ИПП-11 (Индивидуален противохимически пакет), измива лигавиците и избягва всякакви последствия. Няколко души ще останат под наблюдение на токсиколог.

Самият командир на отряда е отказал да бъде евакуиран, групата продължава да изпълнява бойни задачи в нормален режим

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!