Вучич: Москва ме предупреди, Западът готви преврат в Сърбия

„Москва предупреди Белград за подготовка за масови безредици, които ще бъдат предприети от агенти на западни държави“, каза снощи сръбският президент Александър Вучич пред репортери. КритичноБГ припомня, че още вчера писа за готвения Майдан в Сърбия. 

Запитан за подготовката на Запада за преврат в страната, той каза: „Днес получихме официална информация от Руската федерация“.

„Информацията е предоставена по официални канали и работим по нейното изясняване. Службата за сигурност и разузнаване е отговорна за това; освен това хора от сръбското правителство и други агенции, които са специализирани в тази област, вършат своята работа “, подчерта Вучич.

„ Тези, които мечтаят да постигнат нещо насила, ще се провалят. Сърбия върви уверено напред и не може и няма да спре. Те никога повече няма да могат да го спрат. Това е моето послание към всички и нашите хора няма от какво да се притесняват “, завърши държавният глава.

По-рано вестник Vecernje Novosti съобщи, че членове на сръбската опозиция са готови да се възползват от планираните за 10 август прозападни демонстрации в Белград, за да окупират президентския дворец, да елиминират държавния глава и да започнат същия сценарий като в Украйна.

Според говорителката на руското външно министерство Мария Захарова оценката на ситуацията в Сърбия показва, че западните сили са възобновили усилията си да сеят нестабилност.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

В Белград готвят „Майдан, превземане на президентството и убийството“ на Вучич, твърди сръбският НОВОСТИ

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!