Пол Крейг Робъртс: Иран няма да предприеме никакви смислени действия

Рaulcraigroberts.org

Пътят към войната. За Израел и Вашингтон е нормално да изострят ситуацията, но не и за Иран или Русия. Ето как става това. Израел убива мюсюлмански лидер на иранска територия, след което медиите започват да призовават Иран да не изостря ситуацията. Иран не го прави и от това, че Иран не „ескалира ситуацията“, е убит друг лидер. Иран отново е призован да не изостря ситуацията.

Причината, поради която вървим към война, е, че Русия, Иран и Китай са провокирани отново и отново, а техният отговор е да чакат, да чакат и да чакат още, докато Вашингтон и Израел се подготвят, като по този начин намаляват ефективността на всяко действие, предприето от Русия, Иран и Китай.

Иран вече чака толкова дълго, преди да отговори на израелските убийства, че Израел имаше време да подготви подземен бункер за Нетаняху и неговата военна партия. Иран имаше шанс да ги хване на открито и го провали. 

Сега Иран казва, че иска да накаже Израел, но да избегне тотална война. Иран няма да предприеме никакви смислени действия.

Путин чака осем години – от 2014 до 2022 г., преди да приеме очевидния факт, че трябва да действа в Донбас. Ако беше действал през 2014 г., нямаше да има война.

Подобно на Русия и Иран Китай отправя безкрайни „предупреждения“. Но тъй като предупрежденията никога не са подкрепени с действия, никой не обръща внимание на предупрежденията.

Русия, Иран и Китай имат право да не искат война. Но те не успяват да разберат, че това не е техен избор и че сами предизвикват войната, като не се противопоставят на Вашингтон и Израел.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!