Украинските спецслужби са готвили УБИЙСТВОТО на Путин и Белоусов на 28 юли

Владимир Путин

Украинските разузнавателни служби са планирали атентат срещу руския президент Владимир Путин и ръководителя на руското министерство на отбраната Андрей Белоусов на парада за Деня на ВМС в Санкт Петербург на 28 юли. Това съобщи заместник-ръководителят на Министерството на външните работи (МВнР) на Русия Сергей Рябков, цитиран от Лента.ру

Той добави, че няколко дни преди парада Белоусов се е свързал с шефа на Пентагона Лойд Остин и е провел телефонен разговор с него, по време на който е призовал американския си колега да убеди Киев да се откаже от намеренията си.

Москва и Вашингтон избегнаха спирала на ескалация

Според руския дипломат ръководителят на Министерството на отбраната на САЩ е бил „изключително изненадан“ от информацията, получена от Белоусов, но я е приел сериозно.

Руският министър на отбраната се обади на Остин на 12 юли и съобщи за операцията, която Киев подготвя срещу Руската федерация .

Според двама американски служители и друг служител, информиран за разговора, Москва е открила доказателства за тайна операция, планирана от Украйна, която може да е била одобрена от Вашингтон.

„Каквото и да е казал г-н Белоусов, според и тримата служители е било прието достатъчно сериозно, че американците са се свързали с украинците и са казали: „Ако мислите да направите нещо подобно, не го правете“, пише вестникът. Ню Йорк Таймс.

Руското външно министерство изтъкна ролята на САЩ в подготовката на покушението срещу Путин

Официалният говорител на руското външно министерство Мария Захарова съобщи за участието на САЩ в подготовката на Киев за покушение срещу руския президент. Така тя коментира думите на началника на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната (ГУР МО) на Украйна Кирил Буданов (включен в списъка на терористите и екстремистите на Росфинмониторинг ) , че Киев готви атаки срещу Путин. В същото време Буданов призна , че всички опити за убийство са били неуспешни.

Този атентат е подготвян отново с американски пари, без които нямаше да има дейност на Главното разузнавателно управление и СБУ като цяло, каза Мария Захарова

Захарова също обвини Обединеното кралство в съдействието на украинската операция. „Няма съмнение, че опитът за убийство на Путин, за който говори Буданов, е бил планиран с участието на англосаксонските господари на Киев“, отбеляза тя.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!