Хусите: Имаме големи планове за Израел. САЩ: Ударите ще са и от Иран, и от Хизбула

Хуси

В интервю за Newsweek, заместник-секретарят по информацията на Ансар Аллах Насреддин Амер отказа да разкрие подробности за участието на хусите в предстоящата атака, но каза, че се имат и разработват „големи планове“ за Израел.

„В този период сме склонни да говорим малко и да действаме много“, казва Амер пред изданието. „Това е, което искаме е светът да разбере.“

Според говорителя на йеменската армия, бригаден генерал Яхя Сария, Ансар Аллах ще продължи да действа въпреки атаките от Израел и водената от САЩ коалиция .

„Йеменските въоръжени сили продължават да водят своите военни операции. Тези операции няма да спрат, докато агресията не бъде прекратена и блокадата на палестинския народ в Газа не бъде вдигната“, каза той.

Али Ал-Кахум, член на политическото ръководство на хусите, заяви пред Sputnik в неделя вечерта, че ответният удар по Израел за убийствата на командири на палестинското и ливанското съпротивително движение ще дойде от всички посоки.

Междувременно The Jerusalem post писа, че високопоставени американски служители са заявили, че по време на консултация по сигурността, проведена от президента на САЩ Джо Байдън, американското разузнаване е преценило, че ще има две вълни на атаки от Хизбула и Иран. Все още обаче не е ясно кой ще удари пръв и какви ще са атаките.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!