Кадиров: Расте недоволството във ВСУ. Все повече се предават в плен, за да се спасят

Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров заяви, че има недостиг на сили и нарастващо недоволство във ВСУ, за което свидетелства увеличеният брой на предалите се, включително чужденци, предаде думите му ТАСС.

„Този път имаме много интересен персонаж в списъка на пленниците. Гражданин на Украйна по националност унгарец Василий Севке. Това е военнослужещ от 5-та щурмова бригада на ВСУ. Той е пленен от бойците на отряда „Шустриго“ на специалните сили „Ахмат“ заедно с 4-та бригада на 3-та общоруска армия на ВС на Русия“, пише Кадиров в канала си в Телеграм.

По думите му повечето от пленените войници са насилствено мобилизирани. Военнослужещите предпочитат да се предадат, както отбелязва Кадиров, заради “ неизпълнимите задачи“, поставени пред тях от тяхното ръководство.

„Фактът, че в редиците на ВСУ има чужденци, говори за критичен недостиг на жива сила. Напоследък на този участък от фронта доброволно се предават много голям брой украински военнослужещи. Това показва нарастващото недоволство в редиците и осъзнаването, че това е единственият начин да спасят живота си“, добави Кадиров.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!