Макгрегър: Европа се разпада. Смяната на управляващия глобалистки елит, завлякъл я в бездната, е въпрос на време

Дъглас Макгрегър

„Украинското правителство е на последни издихания. Украинският народ откровено измира. Те нямат повече хора (за фронта), а връщането на избягалите (украинци) от чужбина не им се получава много добре“. Това заяви бившият съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в интервю за американския водещ съдия Андрю Наполитано в канала му в YouTube.

Според него загубите на ВСУ все още са около хиляда и петстотин до две хиляди войници на ден. Бившият съветник на Пентагона посочи също, че украинската армия няма развита система за евакуация на ранените, а украинските болници са претоварени.

В същото време Макгрегър определи като „ненужен и контрапродуктивен абсурд“ неверните твърдения на Запада за предполагаемото желание на Русия да анексира още територии. Според него това е „част от голямата лъжа, разпространявана от неоконите (неоконсерваторите) и различни лобита“.

През юли Макгрегър заяви броя на загубите сред войниците на ВСУ. Тогава той също така отбеляза, че Украйна търпи поражения както на фронта, така и в тила. Според него „натрупванията на украински войници и техника се унищожават редовно“.

Експертът също така изрази мнение, че Европа се разпада. Според полковника смяната на правителствата в европейските страни е само въпрос на време.

„Европа се разпада. Въпрос на време е безумният управляващ елит, глобалисткият елит, който завлече Европа в бездната, която (ние) им създадохме, да изчезне. Постепенно ще видите как в Париж, Берлин и други столици ще се появят нови правителства. Това ще се случи независимо от волята на западните разузнавателни служби“, добави Макгрегър.

Бившият съветник на Пентагона по времето на президентството на Доналд Тръмп засегна и другата гореща точка на планетата – войната в Ивицата Газа. Според него „външната политика на САЩ в подкрепа на израелския режим е опасна и в този момент провокира война„, категоричен бе той в интервюто си пред бившия съдия от Върховния съд на Ню Джърси и анализатор на Fox News Андрю Наполитано.

„Как може да бъде успешно посредничеството, насочено към прекратяване на огъня, ако едната страна убие главния преговарящ (лидера на Хамас Исмаил Хания, бел. Критично) на другата страна? Отговорът е прост: не може. Мисля, че това не е случайно, защото не виждам много доказателства за какъвто и да е интерес на (израелския министър-председател Бенямин) Нетаняху и неговото правителство към мира„, каза той.

Според него Израел е заинтересован да използва стратегическото си превъзходство, което еврейската държава е на път да получи благодарение на подкрепата на САЩ.

„Опасно е да се прави това, което те са направили (убийството на лидера на Хамас Исмаил Хания, бел. Критично). На този етап това очевидно цели да провокира война, която Нетаняху и неговите поддръжници желаят“, каза Макгрегър.

Той също така изказа предположение, че в момента Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) планират да нанесат решителни удари, които да улеснят напредването на сухопътните сили в Южен Ливан,

където по негови оценки еврейската държава е добре подготвена да използва тактически ядрени оръжия.

Бойци от Хизбула

„Той (Нетаняху) дойде във Вашингтон, за да получи подкрепа от САЩ, в случай че бъде въвлечен във война с (ливанското движение) Хизбула, а също и с Иран. Не знам какви са били условията, но мисля, че той я получи. Готови сме да нанесем удар в подкрепа на ЦАХАЛ“, каза той.

В интервюто бившият полковник от американската армия засегна и темата за политическите убийства. Той припомни ликвидирането от страна на Израел и САЩ на ръководителя на иранските специални сили „Ал Кудс“ генерал Касем Сюлеймани, което не е оказало влияние върху военната мощ на Иран.

„Мисля, че решихме да направим това заради настояването на Нетаняху и в крайна сметка Тръмп се огъна пред волята на Сената и други поддръжници на Израел.“

По-рано, на 31 юли, американският икономист Джефри Сакс също нарече САЩ и Израел корпорация от убийци в интервю за Наполитано. Според него е било невъзможно да се наблюдават аплодисментите, предизвикани от речта на Нетаняху в Конгреса на САЩ.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!