Прохватилов: Антимигрантски бунтове заливат Англия. Изправена е пред неконтролиран хаос

Владимир Прохватилов: Фонд Стратегическа култура

Антимигрантските погроми във Великобритания не спират вече няколко дни. В нощта срещу 2 август футболни фенове и активисти на Лигата за защита на Англия организираха безредици в Лондон близо до Даунинг стрийт, в Манчестър близо до хотел, в който живеят мигранти, и в редица други градове.

Непосредствената причина за антимигрантските погроми беше нападение над деца в град Саутпорт, където 17-годишен престъпник от руандийски произход извърши масово клане на деца в танцова школа, като намушка до смърт три момичета (шестгодишната Беби Кинг, седемгодишната Елси Дот Станкомб и деветгодишната Алис Дасилва Агиар) и рани осем други.

Според Daily Mail пет деца сред жертвите на нападението, на възраст между 6 и 11 години, вече са в критично състояние.

Сред жертвите беше учителката по йога Лиан Лукас, който „смело се опита да ги защити“. Тя претърпя осем часова операция и остава в болница в тежко състояние. Лидъл и миячът на прозорци Джоел Верит са защитавали децата по време на атаката на убиеца.

Активисти на Лигата за защита на Англия веднага пристигнаха в Саутпорт и започнаха да се бият с мигранти, които тичаха из града с мачете. Получиха си го и полицаите, колите им бяха изгорени, а самите служители на реда доста поразени. 22-ма полицаи са ранени.

Активисти на Лигата веднага пристигнаха в Саутпорт и се сражаваха с мигранти, които обикаляха града с мачете. Полицията също беше ударена, като колите ѝ бяха опожарени, а самите полицаи бяха сериозно намушкани. Ранени са 22 полицейски служители.

Полицията задържа 32-годишен мъж, облечен изцяло в черно, който вървял към мюсюлмански центрове с нож, за да отмъсти на убитите момичета.

Петстотин активисти на Английската лига, които скандираха „Спасете нашите момичета!“, нападнаха 40 полицаи, които охраняваха джамията в града, взривиха полицейски микробус и започнаха да обстрелват полицията с ракети с фойерверки. Само пристигането на подкрепления спасило и полицията, и мюсюлманските центрове от разгневената тълпа от бели британци.

Една жена от Саутпорт каза пред Daily Mail, че безредиците са започнали, защото мъжът с нож, който е нападнал децата, „е бил мюсюлманин“.

Тя добави: „Ние казваме, че е достатъчно. Защо не спират идването на мигранти? Колко още деца ще умрат, защото са ги пуснали всички? Те трябва да ги спрат на границата.”

Оттогава безредиците във Великобритания не спират. Най-голямата демонстрация се състоя в Лондон на протестния митинг „Стига!”, където полицията арестува 100 души. Стотици активисти излязоха по улиците, скандирайки името на основателя на Английската отбранителна лига Томи Робинсън и викайки „Спрете лодките“ (които вкарват нелегални мигранти в Обединеното кралство).

В Манчестър полицията беше замеряна със стъклени бутилки, след като протестиращи нападнаха хотел Holiday Inn, в който се намират нелегални мигранти.

Най-жестоките сблъсъци с полицията обаче се случиха в Хартълпул, където бяха хвърлени камъни по полицията и беше запалена полицейска кола.

Премиерът Кийр Стармър пристигна в Саутпорт. Той беше посрещнат с възмущение. Докато полагаше цветя на мястото, където бяха убити трите момичета, той беше попитан колко още момичета трябва да умрат, преди правителството да вземе мерки.

От тълпата жители на града те извикаха на Стармър: „Колко още деца? Децата ни са мъртви, а ти вече си заминаваш?

Етническата престъпност във Великобритания надхвърля всички възможни граници. Мигрантите не само нападат местните британци, но и се бият помежду си. Наскоро в Лондон имаше истинско клане между имигранти от Етиопия и Еритрея. Мигрантите пренесоха африканските си противоречия на британска земя и след това нападнаха полицията.

Политиката на лейбъристите, дошли на власт, само подклажда огъня на етническата престъпност.

На 17 юли йордански нелегален мигрант нападна полицайка, но се отърва от наказание, защото не говорел английски.

„Лице, търсещо убежище, което е нападнало полицайка, не може да извършва общественополезен труд, защото не говори английски и това може да противоречи на разпоредбите за здраве и безопасност“, постанови съдът.

На 18 юли в Лийдс се стига до мащабни безредици, при които местни цигани, недоволни от отнемането на деца от семейства в неравностойно положение от органите за социално подпомагане, извършиха погроми и палежи.

Най-удивителното е, че полицията просто предаде цял район от Лийдс на бунтовниците, без дори да се опита да разпръсне тълпата.

Същия ден бангладешци влязоха в сблъсъци с полицията в Лондон.

На 24 юли следобед маскиран мъж на мотоциклет намушка офицер от британската армия близо до казарма в Кент в Югоизточна Англия. Скоро след това нападателят е задържан.

Полицията каза, че той е действал сам и нападението с нож не се счита за терористичен акт.

Офицерът, на около 40 години, е получил сериозни наранявания и е откаран в болница за лечение, съобщиха от британската армия. Той е в тежко, но стабилно състояние, съобщиха от полицията. Националността и религията на задържания се укриват.

На 26 юли на летището в Манчестър имигранти от Близкия изток нападнаха полицай, който успя да им даде подобаващ отпор по много сериозен начин.

Полицаят беше отстранен от работа и съден. Местните лейбъристи заеха страната на мигрантите.

На 30 юли бездомен кюрдски мигрант хвърли пощальон на релсите на лондонското метро. За щастие той оцеля.

На 27 юли Томи Робинсън и хилядите му поддръжници на Английската отбранителна лига проведоха „най-голямото патриотично събитие, което Великобритания някога е виждала“, марширувайки от Кралския съд до площад Трафалгар, „изпълвайки въздуха с викове „Англия!“ и „Rule, Britannia!“, както и антиислямски песнопения.“

Митинг в подкрепа на мигрантите, организиран от неправителствената организация Изправи се срещу расизма и профсъюзите, се проведе на малко разстояние от стрелците на Робинсън. Няколко поддръжници на мигрантите все пак бяха сериозно ранени.

По същото време в центъра на Лондон се проведе транссексуално шествие Trans Pride, на което стотици ЛГБТ активисти се събраха в близост до арката Уелингтън.

Трансджендърите имаха голям късмет, че хилядната тълпа на площад Трафалгар по това време слушаше внимателно пламенната реч на Робинсън, който призоваваше белите британци да се обединят.

„Това е най-голямото събиране на патриоти, което Европа някога е виждала, и то се случва във Великобритания. Организирайте хората си, обединете страните си“, каза Робинсън.

Веднага след края на митинга Робинсън беше арестуван по обвинение в тероризъм и напусна Великобритания, след като беше освободен под гаранция.

Робинсън беше изгонен от страната, но това няма да помогне на лейбъристите. Ислямизацията на Обединеното кралство набира скорост

Както вече писахме, създаването на ислямистки халифат на британския остров Торса е в ход с пълна сила. Движението „Мюсюлмански глас“, което обединява 25 политически организации на мюсюлмани от четиримилионната мюсюлманска диаспора, напоследък шантажира ръководството на Лейбъристката партия, като постоянно прокарва своите искания, които по същество се свеждат до пълзящото въвеждане на шериата във Великобритания.

Великобритания изпада в неконтролируем хаос на фона на нарастващата балканизация на обществото

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Във Великобритания се създава ислямистки халифат. Готвят острови за военни бази на ислямисти

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!