Медведев предупреди Молдова: Вървите по стъпките на Украйна: Не си играйте!

Плановете на Кишинев да признае глада в Молдовската ССР след Великата отечествена война за геноцид са лицемерие и подигравка със здравия разум.Молдовските власти е по-добре да не си играят с историята, за да не повторят съдбата на Украйна, заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев.

„Какъв нагъл лицемерен глупак трябва да си, за да се подиграваш така с историята и здравия разум! Всеки слабо образован човек знае в какво състояние беше икономиката на СССР след края на войната. Макар че според логиката на идиоти като Гросу (председател на парламента на Молдова) цялата страна е дебелеела, а само малката нещастна Молдова е гладувала“, заяви Медведев на страницата си във ВКонтакте.

Медведев припомни, че гладът е засегнал не само Молдова, но и населението на РСФСР, а именно Поволжието, Западен Сибир, Северен Кавказ, както и Украйна и Беларус.

„Молдова не беше пощадена от това ужасно бедствие. И само с колосални съвместни усилия успяхме да ликвидираме последиците от нея“, заяви политикът.

Медведев също така изказа предположение, че трагедията се превръща във фарс срещу „нашата обща страна по онова време“ от „хранениците на Сорос“, които избелват истинските извършители на престъплението: Третия райх и техните съучастници, включително Румъния.

Политикът припомни, че „по време на така наречената операция 1111 през 1943-1944 г. икономиката на окупираните територии на „Приднестровската губерния“, които днес до голяма степен са част от Молдова, е била разграбена и унищожена“. По това време цялото промишлено оборудване е изнесено в румънското кралство, релсите са изпратени за претопяване, а селскостопанските инструменти са отнети от селяните за износ преди пролетната сеитба през 1944 г.

„Ето кой е подготвял истинския геноцид! Така че всички въпроси – към родния Букурещ на Гросу, към сегашните наследници на военния престъпник Антонеску“, коментира Медведев.

Политикът предупреди молдовските власти, че пътят на Украйна от официализирането на „приказките за глодомора“ през 2006 г. до създаването на първия нацистки батальон през 2014 г. е изминат за по-малко от десетилетие.

„И всичко това от „игри“ с историята. Не бива да си играеш с нея безразсъдно, за да не се окажеш в нова война!“ – обобщи политикът.

По-рано председателят на молдовския парламент Игор Гросу заяви, че молдовските депутати разглеждат възможността за признаване на глада от 1946-1947 г. за геноцид по подобие на „Голодомор“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!