Триатлонист повърна на живо пред камерите, след като преплува Сена на Олимпиадата. СНИМКА

Канадски триатлонист повърна на живо по телевизията моменти след завършване на триатлона на Олимпийските игри на фона на опасения относно нивата на замърсяване в река Сена.

Тайлър Миславчук можеше да бъде видян да повръща, докато няколко други спортисти съобщиха за опасения, че са се разболели след състезанието, което беше отложено с един ден, но продължи в сряда, след като организаторите тестваха нивата на водата в парижката река и потвърдиха, че резултатите са в съответствие с здравни и качествени стандарти.

Качеството на водата в Сена породи значителни съмнения относно организирането на триатлони и плувни събития в открити води повече от година преди Игрите.

Въпреки че французите похарчиха повече от 1 милиард евро, за да направят водата по-чиста, няколко души се разболяха след миналогодишното тестово събитие.

На Олимпиадата само тренировките и след това състезанието за мъже във вторник трябваше да бъдат отложени поради нивото на замърсяване, но до сряда сутринта нивата на качество извезвъж се оказа, че са се подобрили.  Така че състезанията по триатлон за жени и мъже можеха да започнат в сряда, избягвайки световен скандал.

„Опитах, не съжалявам. Повърнах 10 пъти в края на състезанието, но си заслужаваше заради резултата“, каза Миславчук, който оттогава е болен.

Според белгиеца Мартен Ван Риел организаторите са се интересували само от организирането на състезанието и никой не се е интересувал от здравето на триатлонистите.

„Държаха се с нас като с кукли в куклен театър. Ако наистина ги беше грижа за здравето ни, отдавна щяха да преместят това събитие на друго място заради замърсяването на Сена“, написа той на страницата си в социалната мрежа.

Източник: RMXnews

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!