Джонсън: Убийството на Хания е планирано и подкрепено от САЩ и Великобритания. Иран и Хизбула няма да се въздържат

Хамас вече се зарече да отмъсти след убийството на ръководителя на политическото си ръководсто Исмаил Хания в Техеран.

Убийството на Исмаил Хания „е ясно подкрепено и планирано от Съединените щати и Великобритания“, каза пенсионираният служител на разузнаването на ЦРУ и служител на Държавния департамент Лари Джонсън в интервю за Sputnik.

„Казвам го, защото сега получаваме и новини, че американските и британските военни кораби са на път към Средиземно море. Вероятно има експедиционна единица на морската пехота на един от американските кораби“, каза Джонсън.

Той добави още, че ситуацията е „повишила напрежението в региона повече, отвъд това, което беше, дори след нападението срещу иранския консул в Бейрут през април“.

В отговор на тази атака Иран „изпрати много ясен сигнал на Израел, че в бъдеще всякакви по-нататъшни провокации като тази ще бъдат посрещнати със сила. Сега и Хизбула, и Иран бяха призовани да отговорят и Израел разчита, че може да устои на ударите“, каза бившият офицер от разузнаването на ЦРУ.

„Това е изключително опасно. [Тази атака срещу Хания] беше толкова нагла, че не мисля, че ще има въздържание от страна на Иран или Хизбула. Мисля, че това всъщност може да е била червена линия. Това е изключително тревожно, защото има отличителните белези на излизане извън контрол. И сега сме в ситуация на изчакване“, подчерта Джонсън.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!