Волгин за възможното „вулканично ескалиране на близкоизточен конфликт“

Фейсбук

Петър Волгин

Убивайки Исмаил Хания, политическия лидер на Хамас, Нетаняху сякаш призовава за по-скорошното избухване на пълномащабна война в Близкия Изток. Не просто е убит един от най-важните играчи в региона.

Мястото на неговото убийство също е изключително важно. Техеран. Това е директна подигравка с Иран. Нетаняху сякаш казва: „Можем да отстраним всеки. Когато си поискаме и където си поискаме. Вие, аятоласите, можете да се правите на важни, но можем да си играем с вас, както си поискаме. Вие сте едни безпомощни персонажи и не сте в състояние да гарантирате ничия ситгурност“.

И, наистина, би било много странно, ако Техеран не отговори сериозно на това действие от страна на израелската власт. И ако не отговори, сериозно ще подкопае доверието към себе си на всички онези сили, а те никак не са малко, които се причисляват към Оста на съпротивата.

А един сериозен отговор на Иран наистина би могъл да доведе до вулканично ескалиране на близкоизточния конфликт.

Едва ли може и да се очаква някаква сериозна омиротворителна позиция от страна на САЩ. Както републиканците, така и демократите, стоят зад Нетаняху и няма как американците да бъдат възприемани като независим посредник.

Междувременно в Газа продължават да загиват невинни хора пред очите на разсейващите се световни лидери. На онези лидери, които по принцип са страшно загрижени за международното право и за правата на човека, но се проявяват като тотални лицемери, когато стане дума за Газа…

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!