Боян Чуков: Ако не последват адекватни отговори Техеран ще загуби лице пред мюсюлманския свят

Телеграм

Израел уби Исмаил Хания, шеф на ХАМАС в Техеран. Сега Иран размахва юмруци. Израел уби Фуад Шукри, командир на Хизбула в Ливан. Отново се размахват юмруци в посока на Израел. Нанесени са гръмки шамари на новото ръководство на Иран.

Ако не последват адекватни отговори Техеран ще загуби лице пред мюсюлманския свят. Само с гневни декларации ще бъде насърчен Израел да продължи в същия дух.

Конфликтът в Газа е като скачен съд с този в Украйна. Това предполага мобилизация на двете противоборстващи страни. Ясно е, че всички се готвят за далеч по-мащабен конфликт. Дали ще избухне сега или по-късно е въпрос на стратегическо планиране. А не на емоционалната реакция на полевите играчи.

***
Foreign policy отвори прозореца на Овертон. Бившият сътрудник на ЦРУ Дъглас Лондон разсъждава на страниците на списанието…“ще разгледат ли САЩ въпроса за убийство на Путин?“

Изданието не е жълта преса, а е американски вариант на списание „Комунист“. Сериозно издание формиращо мисленето на американските управляващи. Важен сигнал от deep state.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Гешева за убийството на Хания: Случаят е много опасен и е част от нагнетяването на напрежение в Близкия Изток

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!