БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО! Американски телекомуникационен гигант изтегли рекламата си от Олимпиадата: „ШОКИРАНИ сме от подигравката с Тайната вечеря“

В безпрецедентен ход, C Spire, най-голямата телекомуникационна компания в Мисисипи и шестият по големина безжичен доставчик в Съединените щати, обяви решението си да оттегли своята реклама от Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

Това решение идва в отговор на отвратителната церемония на опит за омаловажаване на християнството, одобрено от самия президент на Франция Е. Макрон.

C Spire, базирана в Риджленд, Мисисипи, ясно изрази позицията си чрез публикация в социалните медии в събота.

„Бяхме шокирани от подигравката с Тайната вечеря по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж. C Spire ще оттегли рекламата си от Олимпийските игри“, се казва в публикацията.

Томас Жоли, артистичният директор, отговарящ за церемонията, защити спорното изпълнение по време на пресконференция в събота, припомня Pronews.

Жоли обясни, че намерението му е било да отпразнува многообразието на Франция – страна, известна с прогресивната си позиция по отношение на правата на ЛГБТ+.

„Моята воля е да кажа, че ние сме едно огромно „ние“ – обясни Джоли. „Във Франция имаме право да се обичаме, както искаме, с когото искаме. Във Франция имаме правото да вярваме и да не вярваме. Във Франция имаме много права.“

Решението на C Spire намери подкрепа и от губернатора на щата Мисисипи Тейт Рийвс. Губернаторът похвали компанията за решението ѝ да се противопостави на това, което той определи като обиден акт.

„Горд съм да видя как частният сектор на Мисисипи заема позиция и поставя граници“, написа Рийвс в социалните мрежи. „Бог няма да бъде обект на подигравки. Си Спайър постави разумна, подходяща граница.“

Засега не е сигурно дали други американски компании ще последват примера на C Spire и ще изтеглят рекламите си от Олимпийските игри. Очаква се летните игри да продължат до неделя, 11 август.

КритичноБГ видя, че под поста на американския телекомуникационен гигант в Х заваляха хиляди благодарности от граждани от целия свят. Редица американски граждани писаха, че ще прехвърлят услугите си към C Spire

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!