Воят на сирените влудява Харков вече 50 часа. В Краматорск руснаците са ударили склад с HIMARS

Украинците посрещнаха новия ден в мазета и убежища. В 1 ч. през нощта ревът на сирените за въздушно нападение събуди всички от леглата им и ги принуди да потърсят убежище. Първите взривове се чуха във военна база в Чернигов, след това дойде ред на Киев, а към 4 ч. сутринта пожари вече бяха обхванали летище на ВСУ в Конотоп, а в Житомир беше унищожен военен конвой, пише Аргументи и факти.

В Харков ревът на сирените за въздушно нападение не е спирал вече повече от два дни. Складовете за боеприпаси в Краматорск се вдигат във въздуха.

Според украинските Telegram канали жителите на града се крият в мазета и убежища повече от два дни, страхувайки се да излязат навън заради ужасния вой на сирените за въздушно нападение.

„В Харковска област въздушната тревога продължава вече повече от 50 часа подред“, пише украинска агенция. – Предишната тревога е продължила 38 часа.“

Докато украинските медии записват рекорди, жителите на Харков вият от ужас, докато записват въздушните атаки над местната индустриална зона, добавя AiF

„Нещо отново гори в района на завода за танкове“, пише някой от Харков в социалните мрежи. – Скоро там ще останат само руини“.

Предишния ден в Харков бяха унищожени две предприятия за ремонт и модернизация на бронирани машини на ВСУ, база на наемници от Чуждестранния легион, склад за безпилотни самолети камикадзе, подготвени за прехвърляне на фронтовата линия, и пункт за временно разполагане на специално подразделение на СБУ.

Според предварителните данни, които могат да бъдат събрани в интернет, най-мощният удар е бил нанесен върху складовете на ВСУ в Краматорск. Според координатора на николаевския ъндърграунд Сергей Лебедев е бил унищожен украински арсенал, в който са се съхранявали ракети с далечен обсег.

„Уцелен е склад с боеприпаси“, заяви той пред РИА Новости. – По предварителни данни в склада са се съхранявали ракети, включително и такива с голям обсег на действие.“

Според Лебедев в Краматорск може да е била унищожена и американска установка за HIMARS.

В Житомирска област руски безпилотни самолети са унищожили колона от военна техника на ВСУ, движеща се към линията на съприкосновение.

Близо до Киев украинската противовъздушна отбрана не успя да отблъсне руската атака, а складовете с боеприпаси там все още гърмят.

Съобщава се, че в Конотоп, Сумска област, са унищожени сгради и писта на военно летище.

В Харковска област позициите на ВСУ в Липцовски, Волчански, Купянски и Боровски район са поразени с тежки високоексплозивни бомби.

Това лято в Украйна е по-горещо от всякога, завършва Аргументи и факти.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!