Лилия Божкова: Депутати от ПП-ДБ искат да премахнат Регистъра на педофилите! Има ли педофили сред тях?

Лилия Божкова, Фейсбук

Днес, разглеждайки сайта на Народното събрание, с потрес установих, че народните представители на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ППДБ) са внесли законопроект, с който искат да премахнат „Национална информационна система за превенция и защита от педофилия,“ позната в публичното пространство като „РЕГИСТЪР НА ПЕДОФИЛИТЕ.“

Запомнете имената на вносителите:
Божидар Пламенов Божанов,
Елисавета Димитрова Белобрадова,
Йордан Ивов Терзийски,
Вяра Методиева Тодева,
Димитър Георгиев

С огромно възмущение и загриженост се обръщам към вас като член на екипа, който от 2019 година организира най-значимите и масови протести, свързани със Закона за социалните услуги (ЗСУ) и Истанбулската конвенция (ИК).

Ние, посветените на каузата, вложихме неимоверни усилия да предотвратим приемането на пагубни за обществото ни промени, вдъхновени от чужди модели и прокарани от неправителствени организации, които се радват на щедро финансиране от чужди фондове и организации.

Мнозина от вас не вярваха на нашите думи, смятаха страховете ни за преувеличени и необосновани, казваха, че това в България няма как да стане, а други открито се подиграваха на нашите предупреждения. Но днес с ужас в очите виждаме, че отнемането на деца от техните родители вече е факт. Деца се отнемат по неустановени причини, дори след намеса на най-високо ниво. Случаят на семейството на Рафа е емблематичен пример за това. Още повече, смея да правя обосновано предположение, че този случай се използва с политически цели за прокарване на небезизвестния закон за детско правосъдие.

През последните дни обществеността ни се занимава с частноправни отношения, политически скандали и други маловажни неща, които отместват вниманието ни от този проектозакон, който е пряко свързан с нашите деца.

Миналата година Народното събрание единодушно прие законодателно предложение на партия „Възраждане“ – да се създаде регистър на осъдените педофили, който трябваше да бъде изграден от Министерството на вътрешните работи и да бъде готов и да заработи до 1 август 2024 година. Друг е въпросът, че до този момент няма никаква информация за етапа на създаване на този регистър.

От прочита на законопроекта ми настръхна косата. Тези идиоти… да идиоти, не преувеличавам…. предлагат да бъде отменен чл. 43а от Закона за закрила на детето. Тази недопустима инициатива е явна заплаха за бъдещето на нашите деца и обществото ни като цяло.

Съвсем логично е да поставим въпросите:

1. ЗАЩО тези народни представители предлагат подобни промени?
2. Може ли причината да се крие в стремежа им да угодят на международни организации, които щедро финансират техните кампании и им осигуряват политическа подкрепа?
3. Или може би това е част от по-голяма стратегия за промяна на основополагащите принципи на нашето общество, където традиционните семейни ценности се заменят с нови, чужди на нашата култура и идентичност модели?
4. Може ли да направим обосновано предположение, че в редиците на ППДБ и обкръжението им може да има лица с педофилски наклонности, които се стремят да защитят своите собствени интереси, като възпрепятстват създаването на регистър на осъдените педофили и подкопават закрилата на децата?

Ако това е вярно, това би било не само възмутително, но и опасно за нашето общество и тези хора нямат право да бъдат представители на народа.

Не е изключено тези промени да са насочени към създаване на по-голям контрол върху семействата и децата ни, под претекста на „закрила“ и „права на детето“.

Но истинските мотиви могат да се окажат далеч по-зловещи – един свят, където държавата има пълен контрол върху възпитанието и развитието на нашите деца, а родителите са лишени от своята естествена роля и отговорност.

Ние трябва да бъдем бдителни и да се противопоставим на всякакви опити за подмяна на нашите ценности и застрашаване на бъдещето на нашите най-малки и беззащитни членове на обществото. Тези промени не само че са неприемливи, но и опасни. Те могат да доведат до необратими последствия за нашето общество и бъдещите поколения.

Отправям апел към всеки, прочел тази публикация, и към всички, които смятат, че в България е крайно време да има Регистър на педофилите – напишете становище.

Не е необходимо да имате юридическо образование; изложете мнението си по темата и го изпратете по имейл до „Комисия по демографската политика, децата и семейството“, до председателите на парламентарно представените партии и до депутатите, които смятате, че биха се ангажирали.

Разпространете информацията – ние като общество можем да повлияем на приемането на този пагубен за обществото ни законопроект.

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!