Ким атакува Южна Корея с балони, пълни с боклук. Уцели и президентството им

В отговор на изпращането на листовки от Южна Корея, изпращани с балони, в сряда Северна Корея извърши нова атака с боклуци срещу съседната страна. Балон, пълен с боклук, „кацна“ на територията на президентската канцелария в Сеул. Инцидентът доведе до изпращането на сили за сигурност, пише RTde

В съобщение за пресата президентската служба за сигурност пише, че специален екип е проверил находката за възможни химически, биологични или радиологични опасности.

Установено е, че намерените отпадъци не представляват опасност. Що се отнася до балоните с отпадъци от Северна Корея, беше заявено, че Генералният щаб продължава да ги наблюдава.

От своя страна Генералният щаб в Сеул потвърди, че в сряда съседната страна отново е изстреляла рояк балони с боклуци към Южна Корея.

Във връзка с това населението беше посъветвано да не докосва балоните или техния товар от съображения за безопасност. Вместо това властите призоваха хората да информират полицията или въоръжените сили за всякакви находки.

След първата атака с боклук в края на май Северна Корея е изпратила над 3000 балона с боклук в съседната страна.

В отговор Южна Корея постави на границата системи от високоговорители, за да излъчва пропаганда към съседната страна. Според Министерството на транспорта на Южна Корея авиацията е била нарушена от севернокорейските балони. Сред засегнатите са били полетите на дълги разстояния от САЩ и Канада, които е трябвало да кацнат на други летища.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!