Робърт Кенеди – младши: В САЩ предстои революция!

Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди младши предрече революция за страната. Той написа за това на 24 юли на страницата си в социалната мрежа X (преди Twitter).

„В тази страна предстои революция. Въпросът е дали тя ще се основава на идеализъм или ще бъде превзета от тъмни, регресивни сили. Изборът е ваш“, се казва в съобщението му.

Той придружи поста си с видео от подкаст, в който обсъжда възможна революция в САЩ. Според него борбата за власт в Америка е надхвърлила конфронтацията между демократи и републиканци и се е превърнала в класова борба.

Кенеди добави, че около 54% ​​от американците нямат достатъчно пари, за да покрият основните си нужди.

Припомняме, че настоящият лидер на страната Джо Байдън отказа да участва в изборната надпревара и подкрепи номинацията на вицепрезидента Камала Харис за кандидат на Демократическата партия на 21 юли. В същото време държавният глава подчерта, че няма да подава предсрочна оставка.

На 23 юли Асошиейтед прес съобщи, че политикът е получил достатъчно гласове от делегатите на Демократическата партия, за да бъде официално одобрен като кандидат за президент.

На 24 юли The Wall Street Journal потвърди информацията, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, шефът на Пентагона Лойд Остин и президентският съветник по националната сигурност Джейк Съливан могат да напуснат постовете си, ако Харис спечели изборите.

Коментирайки тази новина, председателят на Комисията на Съвета на федерацията на Русия по информационна политика и взаимодействие с медиите Алексей Пушков посочи признаци на разцепление в Демократическата партия на САЩ.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!