Хърш: Демократите са решили да оставят Байдън до януари. Стига да издържи

Сиймор Хърш

Представителите на Демократическата партия искат да запазят на поста президента на САЩ Джо Байдън до края на мандата, който изтича на 20 януари 2025 г. Това пише в статия, публикувана в платформата Substack, американският журналист и носител на наградата „Пулицър“ Сиймор Хърш.

„Основната задача сега е да се уверят, че Байдън няма да се оттегли предсрочно и да предаде поста на Харис“, отбелязва Хърш в материала си.

Според журналиста пречка за постигането на това може да стане не само липсата на сили на Байдън да издържи още шест месеца, но и фактът, че вицепрезидентът на САЩ Камала Харис се смята за сериозен кандидат за претендент за поста от Демократическата партия. На този фон, посочва Хърш, много факти говорят в неин ущърб.

Например, само една трета от избирателите вярват, че Харис ще спечели изборите.

Хърш добави, че ако Байдън реши да откаже да участва в изборите, републиканците със сигурност ще се възползват от това и ще кажат, че човек, който не е в състояние да участва в предизборната надпревара, не може да бъде президент и в настоящия момент.

Припомняме, че по-рано сенаторът от щата Охайо и кандидат за вицепрезидент на САЩ от Републиканската партия Джеймс Дейвид Ванс призова Байдън незабавно да напусне поста си. Освен това стана известно, че повече от 30 членове на Конгреса на САЩ от Демократическата партия са призовали Байдън да се оттегли от предизборната надпревара.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!