Първата работа на Тръмп след като прие номинацията: Ще се чуя със Зеленски!

Доналд Тръмп, бивш президент на САК

Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп и украинският президент Володимир Зеленски имат насрочен за днес телефонен разговор, съобщи телевизия Си Ен Ен, цитирана от Ройтерс. Американската медия не даде подробности.

Това би бил първият телефонен разговор между двамата след края на президентския мандат на Тръмп през 2021 г., отбелязва Ройтерс.

Той ще се състои на фона на опасенията на Украйна и нейните съюзници, че предишният президент на САЩ може да спре военната помощ за нападнатата от Русия страна, ако се върне в Белия дом.

Сегашният американски президент Джо Байдън е твърд поддръжник на Киев, който получи от началото на войната военна помощ за десетки милиарди долари от Вашингтон.

Междувременно стана ясно, че бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви съгласието си да се кандидатира отново за републиканската президентска номинация на изборите през ноември 2024 г., съобщава CNN.

„Така че тази вечер, с вяра и отдаденост, приемам с гордост вашата кандидатура за президент на Съединените щати“, заяви Тръмп под аплодисменти.

Това е третият път, когато той приема номинацията на републиканците. Той се кандидатира за първи път през 2016 г., като стана президент, след това през 2020 г. и сега през 2024 г.

CNN отбелязва, че днешната реч е първата публична изява на Тръмп, откакто той оцеля след опит за убийство миналата седмица.

Източници: БТА, Фокус

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!